Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primul anunţ politic pe 2018. PNL: Nu avem candidat la Câmpulung

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1255

Încercarea unui ONG născut din cenuşa guvernării Cioloş să prindă formă la Câmpulung - Platforma România 100, susţinută momentan de zece inşi - ne-a adus distras atenţia de la încremenirea administraţiei publice locale, blocată în socoteli şi frământări de mulgere straşnică a buzunarului contribuabilului. În caz că aţi dat cu flit acţiunii de declarare la gunoi, de anul trecut, sunt şanse sporite să vă aflaţi pe lista „Sherlock Holmes-ilor” de la Venituri, care încearcă să vă depisteze după proprietăţile cu care figuraţi la Primărie. Noi ne îndoiam că vor trece la anchete, dar uite că le fac, din pricina celor peste 3 miliarde de lei vechi nerecuperate, care trebuie plătite firmei Financiar Urban, conform contractului, şi care trebuie scoase de la nedeclaraţii extraşi şi din gaură de şarpe, la ce Primărie flămândă de încasări avem. În fine, să-i lăsăm pe subalternii primarului să asude pentru salariile de corporatişti, ca să aflăm ce mai fac, ce mai zic politicienii noştri, mai trăiesc, nu mai trăiesc, căci cine i-a mai văzut la culoare după iunie 2016?! Exceptându-i pe fericiţii recompensaţi cu 10% din indemnizaţia primarului, ocupanţi ai unui loc în Consiliul Local. 

Totuşi, nişte amărâte de declaraţii politice legate de pregătirile pentru viitoarele alegeri ne-au gâdilat auzul în acest început de an. Nu de la PSD, care, în caz că nu sucombă nimeni, nu este arestat nimeni, nu va oferi nicio surpriză în 2020. Nici la primar, nici la Consiliul Local, căci aceştia sunt toată avuţia partidului, adunată cu mare chin, la ce penurie de purtători de carnet roşu încearcă social-democraţia câmpulungeană. Dacă avea oameni, nu-i schimba până acum pe directorii subordonaţi?! Dar n-a avut cu cine. 

PNL a ciobit gheaţa cu primele declaraţii politice pe 2018, prin care ni s-a comunicat o noutate zdrobitoare: partidul nu are candidat la funcţia de primar! După o oră şi jumătate în care l-am ascultat pe fostul lider PDL, devenit liberal prin fuziune, Bica, dat la o parte, ca să-i facă loc lui Miuţescu la şefia partidului în Argeş, am părăsit sediul formaţiunii locale informaţi nu despre cine candidează, ci despre cine nu candidează. Aşa am aflat că fostul primar Călin Andrei, singurul cu potenţial real să-i scoată din criză pe adversarii lui Liviu Ţâroiu, nu şi-ar mai dori, căci s-ar fi retras din politică… Mai vedem. La câtă aroganţă găseşti la unii dintre liberalii noştri, nu este exclus ca aceştia să nu-şi mai dorească întoarcerea lui Andrei, chit că e mai bun decât toţi la un loc, politic vorbind, crezându-se capabili să înfrunte electoratul fără el. Sau fără unul ca el, cu lipici la public, în lipsa căruia, cu toată dezamăgirea produsă de mandatul-„maculatură” al lui Liviu Ţâroiu, scorul lor din 2016 nu se va înviora prea mult în 2020.                    

Ca să înţelegeţi cât de gravă este situaţia candidatului PNL, care nu există nici măcar în vis, vom pleca de la o declaraţie a lui Bica, lansată de curând la Câmpulung, conform căreia suflarea liberală se dedică, în această perioadă, „consolidării organizaţionale a partidului şi pregătirii pentru câştigarea viitoarelor alegeri”. Primul hop: alegerile parţiale de la Vlădeşti, care s-ar ţine în acest an, susţine Bica, referindu-ne numai la ce ne interesează pe noi în Muscel. Normal era ca şi vecinul de la Aninoasa să fi împachetat până acum, dar Prefectura, având, probabil, mustrări de conştiinţă că l-a uşuit brutal de repede pe Hristu Dică, l-a lăsat pe Benonie Ştefan să petreacă Paştele ca primar.

În rest, îl cităm pe parlamentarul liberal, „ne propunem să găsim, încă de pe acum, candidaţi credibili pentru alegerile locale din 2020.” Aşadar, „ne propunem”, nu îi punem pe ăştia mici din teritoriu să şi-i caute şi să-i prezinte partidului. Potrivit zicerilor aceluiaşi politician, prima jumătate a anului - din care au mai rămas trei luni - va fi decisivă pentru stabilirea candidaturilor PNL. În iunie, când sărbătorim/comemorăm doi ani de mandat, numele doritorilor să se pună cu PSD ar trebui să fie cunoscute. Fireşte, l-am întrebat pe Bica, în calitate de principal responsabil de rezultatele PNL în Argeş, câte variante de candidaţi analizează pentru Câmpulung. La care Bica a avut o reacţie curioasă: „A, nu, nu! Nu… căutăm în fiecare localitate… inclusiv dânşii - adică politicienii locului - caută. Să nu credeţi că (n.r. scuzaţi cacofonia) caută Miuţescu cu Bica de la Piteşti. Primii oameni de aici… căutăm să avem candidaţi cât mai… cât mai… potenţi politic, mai ales în localităţile în care noi am avut eşec. Şi sunt multe! Vă daţi seama că n-o să căutăm acum candidat pentru Bughea sau pentru Schitu Goleşti.” Asta a sunat a aroganţă maximă la adresa muscelenilor de la ţară, mai sârguincioşi la vot decât orăşenii. Oamenii aceştia ce-au? Nu sunt de nasul PNL? Şi ne mai mirăm că e Muscelul roşu! Dacă şefimea PSD, lipsită de ifose când vine vorba de a nu irosi niciun vot, pupă babele prin toate viroagele comunale!  

Când Bica, un tip care se vrea politician de carieră, lansa asemenea afirmaţii imprudente, ne-a venit în minte stăruinţa Simonei Bucura Oprescu, la faţa locului, de a face rost de candidat la Schitu Goleşti, unde PSD se bătea cu PNL pe secretarul Primăriei. Şi ea era la acea vreme şi este în continuare deputat, la fel ca liberalul care tuşeşte pe uliţele prăfuite de la Bughea şi Schitu. Ce-i drept, PNL a câştigat atunci, dar a fost noroc chior. Şi-a salvat şeful din bâlbâiala cu iz de dispreţ Ionel State, responsabil de organizaţiile muscelene, care a anunţat că, până la Paşti, la nivelul judeţului, va fi constituită o comisie, al cărei rol va fi să selecteze şi să evalueze candidaţii la localele din 2020. Asta fac liberalii în prezent: comisia pe care trebuie s-o coordoneze cineva dispus să meargă prin toate localităţile judeţului. „E un efort.”, i-a scăpat lui Bica, pe care nu-l înţelegem de ce nu retrage PNL de la alegeri, ca să nu mai obosească nimeni de atâta efort. 

De regulă, comisia înseamnă tragere de timp. Nu şi în acest caz, declară cei doi lideri liberali, local şi judeţean, care ne asigură că vom asista la o altă strategie a formaţiunii. Adică va fi eliminată greşeala trecutului, cu aruncarea candidaţilor pe piaţă mult prea târziu, în campania electorală. Mai rău era că, în afara alegătorilor, nu-i ştia nici partidul, deoarece „luptătorii” erau stabiliţi în anul alegerilor locale. De data aceasta, va fi altfel, susţin cei doi la unison, în sensul că PNL va avea candidaţi decişi cu doi ani înainte. Vor face subiectul unor sondaje, va fi anunţată intenţia lor de a candida şi vor căpăta notorietate în jumătatea de mandat rămasă. Asta ca să nu se mai întâmple gesturi neinspirate precum cel de la Valea Mare Pravăţ, unde PNL a riscat puternic, alegându-l pe viceprimarul Adrian Pavel candidat, în detrimentul primarului pe viaţă Ion Boncoi. Un act de sinucidere politică, mai cu seamă după ce acesta din urmă, dat la o parte de PNL, s-a dus la PSD.        

În trei luni, conform strategiei de acţiune a liberalilor, ar trebui să cunoaştem cine îl înfruntă pe Liviu Ţâroiu. Dar Bica zice că nu ştie cine este omul partidului la Câmpulung. Dacă nu-l caută!

The most visited gambling websites in The UK