Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Buget pe nimerite

„Beţia” câştigurilor privite strâmb de vecinii de la Judecătorie şi Fisc, „ameninţaţi” de tupeul celei mai neperformante instituţii a statului de a le călca, salarial, pe urme, i-a încurcat în ultimul hal calculele unei ditamai direcţii contabiliceşti a Primăriei. Unde au greşit cel mai mult „Fetele de la Căpâlna” salarială, specialiste în chiuituri financiare ajunse până la urechile Fiscului argeşean? Răspuns corect. La salarii. Atât de tare le-a tremurat mâna când au făcut socotelile, umflate, mai umflate, tot mai umflate, începând chiar din 2016, căci de-atunci a început Ţâroiu să le gâdile statele de plată ale subordonaţilor, încât s-a ajuns ca fondurile de remuneraţii, pe „căprării”, să nu mai fie recunoscute nici de cei care trebuiau să le voteze! În această ediţie a ziarului nostru vom povesti pe îndelete cum a uitat directoarea economică de salariile angajaţilor de la Asistenţă Socială, care nu erau „decât” 8 miliarde şi jumătate de lei vechi, cu care a trebuit completate resursele serviciului respectiv. Veţi citi şi despre o misterioasă erată, care ar fi rectificat, bineînţeles, în sus, căci nu s-a întâmplat în niciunul dintre cazurile corectate, a se greşi pe minus, totalul lefurilor de bază la mai multe servicii ale Primăriei. Şi despre neobrăzarea cu care banii de premiere, o jumătate de miliard de lei vechi, interzişi prin lege din 2018, au fost înghesuiţi în fondul de salarii ale bugetărimii hulpave a Primăriei, în loc să fie dirijaţi către necazurile urbei. 

În afară de doamna Violeta, câştigătoarea „Zmeurei de Aur”, decernate de Finanţele Publice Argeş pentru „corectitudinea” bugetului înaintat spre avizare, găsim nişte ameţiţi şi pe la Investiţii, care au greşit denumirea celui mai răsunător proiect al primarului. Deşi două documentaţii denumeau ceea ce urmează să se întâmple în Piaţa Primăriei „amenajare”, nu „reabilitare”, experţii biroului în care se concepe dezvoltarea municipiului, cu capul în nori, au uitat să schimbe titulatura în lista de investiţii, înaintată, odată cu bugetul, autorităţii superioare, care îşi dă acceptul asupra veniturilor şi cheltuielilor Primăriei. Semnatarul cererii de remediere… alt premiant din fondul de recompense aflat la discreţia primarului, care a împărţit banii după loialitatea manifestată de încasatorii bonificaţiei. Însă la şedinţa de Consiliu, în care a trebuit reaprobat cel mai important document al Câmpulungului, pătat de incompetenţă, nu s-a adus vorba despre greşeala lor, dezbaterea fiind acaparată de călcatul în străchini al directoarei economice, premiată de primar, la sfârşit de an, cu o sumă mai mare decât salariul primit în mână, poate, de jumătate, chiar mai bine de jumătate dintre câmpulungenii angajaţi la patron. Cu speranţa că Liviu Ţâroiu va găsi o modalitate să-şi recompenseze „mâna dreapta”, care calculează cu stânga, de vreme ce opera ei are nevoie de erată la erată, vom puncta în continuare câteva detalii referitoare mai degrabă la organizarea dezbaterii acestui punct al ordinii de zi, introdus suplimentar mapei de şedinţă, cu o zi înainte de vot: reaprobarea bugetului local, din cauză că Fiscul, depistând erori în material, a cerut îndreptarea lor.

Bineînţeles că prilejul oferit de profunda lipsă de profesionalism a unor oameni care jonglează cu taxele şi impozitele câmpulungenilor precum clovnii cu ouăle, la circ, a fost speculat de perdanţii puterii, care au cerut din capul locului retragerea proiectului de hotărâre din discuţie, din motivul imposibilităţii de documentare într-un timp atât de scurt. Şi nu numai din această cauză. Fiind vorba despre bugetul Câmpulungului, aprobat într-o şedinţă extraordinară, se cuvenea ca şi votul cu numărul 2 să fie acordat tot într-o extraordinară, a cărei durată să fie alocată în întregime cauzelor care au impus reanalizarea cifrelor. Altfel spus, nu era de ajuns că primul şut îl aplicase Fiscul pe dosul „masterchefilor”, care au făcut ghiveci salariile, trimiţându-i acasă cu fiţuica lor greşită, să şi-o refacă şi să vină înapoi cu ea fără cusur! Se mai găsiseră şi cârtitorii de serviciu să-i amâne planurile primarului de a se avânta în cheltuieli! Cum opoziţia ţopăia pe nervii primarului, pus pentru a nu ştim câta oară într-o poziţie stânjenitoare de diletanţii din subordine, care i-au făcut „bucuria” unui buget aproape respins de Finanţele Publice, Ţâroiu s-a răţoit la ei că trânteşte extraordinara după ordinară, căci voia musai votul în aceeaşi zi. Nu a doua zi sau altădată, căci, chipurile, directoarea economică avea programată deplasarea la Finanţe, cu bugetul retuşat, în ziua următoare, pe 1 martie. De unde! Iarca, cu gura ei, a anunţat călătoria la Piteşti a doua zi, în contextul în care liberalii i-au cerut obsedant, şi ei, şi lui Liviu Ţâroiu, şi înainte de şedinţă, şi în timpul şedinţei, numărul de înregistrare de la Finanţe Publice, care să dovedească faptul că, într-adevăr, hotărârea cu scăpări este depusă la Fisc şi că există un aviz cu rezerva corecţiilor care urmau a fi făcute. Aici a fost greşeala primarului, care trebuia să le dea informaţia solicitată şi ieşea de sub orice bănuială. Cum este aceea că cineva din afară i-ar fi ajutat pe amatorii din subordinea lui să-şi pună hârtiile în ordine. Din păcate, şi primarul întreţine aceste suspiciuni, fondate ori ba, neprezentându-le proba înregistrării hârtiilor la instituţia judeţeană. E posibil să n-o fi avut? E posibil. Căci dacă o avea, o arăta câmpulungenilor, nu neapărat liberalilor, căci nu liberalii îl votează, ci lumea care a fost martoră unui meci pe care Liviu Ţâroiu îl putea câştiga lejer. Ba, mai mult, a şi turnat gaz pe foc, susţinând o nerozie, cum că aviz este o semnătură, nu se ştie a cui, într-un colţ, sub menţiunea „verificat”, nu „avizat”. Dacă avea blestematul de aviz, de ce nu l-a arătat? Ca să-l credem pe el, nu să ne îndoim şi noi ca alţii? 

Iarca nu s-a dus la Piteşti a doua zi, motivul forţării votului, ci a treia zi. De ce? A aşteptat, oare, adoptarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului care le dă voie primăriilor să folosească excedentul bugetului local tot pentru salarii? La Câmpulung, excedentul e boierie curată! Aproape 280 de miliarde de lei vechi, care ar ajunge, repetăm, pentru doi ani cu salarii de baroni locali. Te pomeneşti că se fabrică bugetul în varianta 3!

The most visited gambling websites in The UK