Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Se cuvine o demisie de onoare din Consiliul Local

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1277

 

Momentul de reculegere în memoria Majestăţii Sale, solicitat de preşedintele şedinţei de îndată de marţi, n-a generat un pacifism impecabil în rândul aleşilor reuniţi ca să facă o faptă bună: aprobarea banilor pentru chenzinele dăscălimii şi o faptă rea: scoaterea Poliţiei Locale din Primărie, ca să fie izolată tocmai în Schei, departe de mondenul zonei zero. Nici nu s-au aşezat bine după dovada de respect pentru pierderea Regelui, că Lucian Ionescu nu şi-a putut reţine reproşul la adresa primarului şi a echipei sale de crainici de şedinţe, care au bălmăjit-o zdravăn, anunţând o întrunire cu rol de pură formalitate, judecând după chestiunile asupra cărora Executivul avea nevoie de votul Legislativului municipal. Liberalul avea dreptatea lui şi avea şi mai multă dreptate dacă pe ordinea de zi apărea, aşa cum se împrăştiase în târg, o hotărâre de mărire a taxei de salubritate, care echivalează, dacă se va întâmpla, cu o neruşinare, o păcăleală, o băşcălie la adresa câmpulungenilor, care le-au făcut pe plac partenerilor uniţi de succesul afacerii cu gunoi. Remember ianuarie 2017: cozi la Primărie, ca să ne declarăm şi să declarăm că achităm taxa unde voiesc aleşii. Adică la casieria celei mai importante instituţii, erijată în zapciu conştiincios pentru operatorul de gunoi, care a făcut o brânză, când a fost lăsat să se descurce singur. Capii administraţiei locale i-au lăsat pe abonaţi să se bucure în tihnă de piftie şi cârnaţi, dar pericolul pe 2017 n-a trecut, căci, pe 28 decembrie, aleşii se întorc în sala de Consiliu, pentru ultima şedinţă a anului. Sperăm că nu cu vreun cadou pentru Financiar Urban, plătit din banii noştri, căci şi aşa, din câte s-au strigat în plen, i s-a vărsat şi pentru ce n-a colectat.

Întorcându-ne la întrunirea de marţi, care trebuia să fie luni, singura mustrare primită de Liviu Ţâroiu, ca superior al vestitorilor prin SMS ai dezbaterilor, a privit organizarea aiurită a acţiunii de către Executiv, care voia, dar n-avea cu ce. Adică voia în disperare votul consilierilor, ca să poată alimenta conturile de salarii ale profesorimii din târg, dar n-avea banii. Mai precis, ok-ul oficial al Fiscului argeşean că „banii sunt pe drum”. Convocarea s-a făcut în felul următor. Luni, aleşii sunt anunţaţi, prin mesaj telefonic, că sunt aşteptaţi la Primărie. Fără ordine de zi expediată în e-mail-ul legiuitorilor locali, după cum se obişnuieşte. Ionescu i-a învinovăţit pe colaboratorii primarului că ştiau ce urmează să se discute, prin urmare, puteau fi informaţi şi ei, ca să nu facă concurenţă „tufelor” care au compus mise-en-place-ul de sărbători al sălii de Consiliu. Următorul mesaj: programarea de luni se contramandează, iar întâlnirea are loc marţi. 

Din nou, ordine de zi… ioc, până în ziua următoare, la ora două a după amiezii, în condiţiile în care votanţii plonjau în probleme două ore mai târziu. Şi ei habar nu aveau cum arată cifrele, cine le dădea, la cine ajungeau, pentru ce şi de ce. În sfârşit, liberalul a făcut bulbuci din pricina convocării „veniţi azi, ba nu, veniţi mâine, c-om vedea ce-om discuta”, deşi observaţia, pertinentă, putea să lipsească, ţinând cont de solemnitatea omagiului adus unei personalităţi colosale, care a îndemnat permanent la unitate şi înţelegere. Un fapt pozitiv remarcat la reunirea bâlbâită de organizatori: au fost nesperat de mulţi aleşi pentru o adunare de îndată. De la PSD, încă proaspăt căsătorita Andreea Fărcăşanu şi Constantin Ivan n-au putut onora invitaţia, PNL a atins performanţa de a fi prezent în proporţie de trei sferturi, adică patru din şase, iar ALDE, pe jumătate, jumătatea prezentă fiind Sergiu Cicu. Bănuim că, în ceea ce-l priveşte pe Manuel Zenovie, căpăcit cu o ruşinoasă condamnare cu închisoare cu suspendare, coaliţia puterii va proceda la înlocuirea lui din Consiliul Local, având precedentul neşters din memoria colectivă al primarului Călin Andrei, care, moral vorbind, şi-a pierdut funcţia pentru incomparabil mai puţin decât ce-a făcut Zenovie. Corupţie, necorupţie, cum a fost etichetat procesul prin care au fost traşi la fund, odată cu prăbuşirea lui Nicolescu, nişte ghinionişti, până la urmă, punând în balanţă fapta acestora cu „tunurile” care duduie în administraţia locală, Andrei a reparat o şcoală. N-a fost prins băut la volan. Mai mare ruşinea pentru o persoană publică, un politician, un ales local, un reprezentant al comunităţii, un şef de instituţie regională! Or Andrei nu s-a făcut de râs. Dimpotrivă, va veni vremea când va vorbi despre cum a salvat un edificiu-monument în care ploua, gândindu-se şi la valoarea lui, şi la copii, şi la profesori, şi la Câmpulungul căruia îi aparţin clădirea şi beneficiarii ei. Şi mulţi îi vor da dreptate.    

Indiferent câţi contestatari ai următoarei afirmaţii se vor găsi, privind din exterior, ce-a făcut Călin Andrei este infinit mai puţin grav decât a te urca băut la volan, faptă ale cărei posibile consecinţe tragice n-are rost a le dezvolta acum. Ori dacă sentinţa aplicată lui Andrei a produs înlăturarea acestuia din funcţie, nu vedem motivul pentru care Zenovie, un adult responsabil, nu un june teribilist, ar mai putea ocupa locul în Consiliul Local. Ce-i drept, mai are o cale de atac, dar ce s-a întâmplat până în acest moment, fapta recunoscută de autor şi condamnarea în primă instanţă, care a cam zgâlţâit probitatea coaliţiei puterii, sunt suficiente motive pentru o demisie de onoare. Zenovie nu a participat la „de îndata” de marţi, deşi acesta nu lipseşte nici măcar la convocările urgente, chit că face naveta de la Piteşti, probabil, nefiindu-i uşor să se expună după verdictul dezonorant.

Provocat de Ionescu pe tema SMS-urilor ambigue, a făcut ce-a făcut Ţâroiu, că a întors în favoarea lui dezorganizarea justificată prin răspunsurile întârziate ale Fiscului. Adică, dacă ne-a venit un mărunţiş de 3 miliarde, ce voiaţi, să nu-l împărţim şi să nu-l cheltuim?!, cam aşa a sunat motivaţia lui Ţâroiu, care, verbal, primise informaţia că vin banii, dar n-avea şi o hârtie la mână, care să ateste distribuirea de fonduri de la judeţ. 

Până la urmă, PNL-istul fără şef de partid de faţă, care nu voia nici amânarea hotărârii şi nici explicaţii, şi-a făcut meteahna şi datoria de a se lua de primar, deşi, de data asta, repetăm, putea să i se văicărească în particular, că tot se pupă unii cu alţii în afara show-ului tv.                               

În rest, dezbaterea a mers şnur, nefiind nimic de discutat, de contestat, de amânat. Doar o singură curiozitate a existat la punctul cu mutarea Poliţiei Locale în clădirea veche a fostei Şcoli 5: dacă mai este loc şi pentru altceva. Nu, a scăpat un răspuns ferm din partea Executivului, pe care Liviu Ţâroiu nu l-a îmbrăţişat cu aceeaşi hotărâre. „Nu ştim. Nu ziceţi nu.”, şi-a atenţionat colegii din Primărie. Asta pentru că, în opinia lui, este suficient spaţiu şi pentru altele. Pentru arest, i-a sugerat preşedintele de şedinţă, Ionel State. Poliţia Locală nu face arestări, zice Ţâroiu. Nici măcar amendări, după lejeritatea cu care a tronat un Opel pe locul de parcare destinat persoanelor cu handicap cu câteva minute înainte de începerea şedinţei de Consiliu. S-au trezit şi comunitarii să inspecteze parcarea când şoferul, cu treburile rezolvate, a ţâşnit din zona interzisă şi dus a fost. Păcat că Liviu Ţâroiu îi duce la Şcoala 5, că e deranj mare acolo: vâjâială la supermarketuri, „liniuţe” noaptea, şuieratul trenului gonind pe lângă gârlă, căruţele cu lemne confiscate, garate la Jandarmi, şi tot aşa. Când Şcoala Chilii, cu ambianţa ei de staţiune montană, era mult mai potrivită pentru refacerea unui serviciu dărâmat de surmenaj.

The most visited gambling websites in The UK