Menu
TRAFIC

„Răutatea” de la Direcţia Economică

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1300

După Nicolae Ghinea, provocat într-atât de preşedintele liberal, încât acesta să ajungă să-i impute public, de mai multe ori, nesimţirea, ca trăsătură dominantă în relaţia consilier local - secretar, a intrat în colimator cea mai valoroasă achiziţie a lui Liviu Ţâroiu. Directorul economic Violeta Iarca, spre care a fost direcţionată rânjeala - sau, vorba lui Cicu, „vrăjeala pentru tv” - unui şef de ceată bătută măr la alegeri, de n-a avut ce culege de jos învingătorul. Ghinea, de-o seamă cu Ţâroiu, adică 64 de ani, nu i-a tolerat consilierului mai tânăr cu 25 de ani acuzaţiile de partizanat politic cu PSD-ul (cele mai frecvente), care i-ar ghida activitatea de secund al Primăriei - după primar, secretarul este cel mai important om din instituţie - şi i-a întors săgeţile cu mesaj precis: comportamentul, gândirea şi limbajul lui David denotă nesimţire, nesimţire, nesimţire. S-a întâmplat ca expresia să fie servită şi colectiv, nu numai individual. Se cuvine a preciza că, niciodată, n-a fost vizată doctoriţa Anca Dumitrescu. După cum nu este vizat doctorul Silviu Mănescu, cei cărora PNL le datorează bruma de scor scoasă. În lipsa acestor două personalităţi locale, oameni cu cariere solide, respectaţi în domeniile de activitate, pentru realizări şi pacienţii salvaţi, PNL nu avea, să ne fie clar, nici şase consilieri locali. Fără medicii a căror notorietate profesională a adus voturi pentru PNL, alegătorilor le-ar fi spus mult mai mult nume precum cel al lui Sergiu Cicu, de la ALDE, pe care îl ştie toată lumea - ce-i drept, îl şi înjură o grămadă, dar, decât anonim, mai bine înjurat - sau cel al profesorului Constantin Staicu, cunoscut de câmpulungeni graţie deceniilor la catedră. Deci, nu cei doi medici (şi nici Cristi Creţu, care se are bine cu toată lumea, fiindu-i indiferent, probabil, că a trecut de la putere în opoziţie), care, în luările de cuvânt, fac dovada bunelor maniere şi a respectului pentru interlocutor, au fost ţinta etichetei „nesimţire” aplicată de secretar grupului PNL, ci sursele de decibeli, care împroşcă deseori acuze grave neacoperite.      

Plictisindu-se de „placa” secretarului, care ar putea să-şi diversifice gama de epitete la adresa lansatorului de fumigene, următoarea bănuită de complot cu primarul, pentru, cităm, dirijarea pe o pistă falsă a victimelor liberale, este şefa Economicului. Ce păcate îi pun în cârcă politicienii împleticiţi pe „pistele false” ţesute de angajata care n-a apucat să sărbătorească un an de la angajare şi deja sabotează opoziţia: că n-a recunoscut din prima că dezvoltarea Câmpulungului, cu startul anunţat în 2017, va fi făcută din banii economisiţi în anii trecuţi, nu din bugetul acestui an. „Am precizat acest lucru”, au răspuns la unison Ţâroiu şi Iarca. De parcă câmpulungenilor le pasă din ce bani se face ceva în prăpăditul acesta de oraş! Ei vor să vadă că se face, nu-i interesează şi nu înţeleg care este treaba cu excedentul bugetar, care i-a îmbolnăvit de ciudă pe rivalii lui Ţâroiu, că are bani cu nemiluita, astfel încât să poată începe campania pentru 2020 de pe acum. Iată cum dau din nou cu bâta în baltă cei care au ratat scrutinul de anul trecut, zgâriindu-se pe faţă la gândul că ceva-ceva se va cunoaşte în Câmpulung, graţie sutelor de miliarde, care intră în investiţiile planificate în acest an. Oamenii ăştia au înţeles să se promoveze politic bătând apa în piuă că primarul n-a făcut nimic din bugetul anului 2016 - bugetul făcut de ei -, reportând în bloc lucrările şi dotările în 2017. Deşi pentru majoritatea liberală, mai puternică decât cea PSD-istă, având forţa a două partide, Ţâroiu era un fel de păpuşă „Matrioşka”, rostogolită din instanţa de judecată în biroul de primar. Liberalii n-au făcut nimic în prima jumătate a lui 2016, PSD n-a făcut nici el nimic în a doua jumătate, iar patru luni din 2017 s-au scurs certându-se unii cu alţii de ce n-au făcut nimic anul trecut.

Primăvara bugetară a început promiţător, cu insinuări de valori dublate la proiectele de investiţii, de lucrări decontate de două sau de trei ori, anul trecut, şi înghesuite din nou la finanţare şi în 2017 şi boceli că visele liberale au rămas pe dinafara bugetului. Asta deşi Ţâroiu le-a şters lacrimile cu o alocare necesară proiectării viitorului teren de fotbal al municipiului şi cu promisiunea că documentaţia refăcută pentru „Kretzulescu” va ţine cont de skatepark-ul de 3 miliarde (!), propus de aceiaşi naivi, care au impresia că vor veni la vot puştanii care vor vâjâi cu skate-urile într-un parc destinat relaxării. Am remarcat că primarul, când vrea să scape de gura lor, scoate la înaintare patinoarul, singurul amplasament din fostul parc „Olga Bancic”, unde ar fi posibilă amenajarea - dacă chiar va amenaja gogomănia livrată de PNL - skatepark-ului. Dar tot despre patinoar spunea că-l are în vedere pentru un teatru de vară, ca să fie lăsat să-şi facă parcarea în spatele Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”.

Nefiind, pesemne, o mare fană a show-urilor oferite de skaterii zburători, care n-au ce căuta nici în „Kretzulescu”, nici în Grădina Publică - dacă aveam parcuri multe şi întinse ca ale Capitalei, era altă poveste -, directoarea economică le-a solicitat şi sursa de finanţare, de vreme ce bugetul era stabilit. Avea dreptate femeia, doar nu era să strice munca de câteva luni pentru o aiureală, repetăm, de 3 miliarde, care se poate face foarte bine după ce trotuarele, străzile şi reţelele de utilităţi vor fi impecabile dintr-un capăt în celălalt al localităţii. Ce plânset, ce jale, ce amar s-a iscat în Consiliu, că nu vrea directoarea să scoată banii de skatepark! Că dacă voia să rezolve finanţarea, o rezolva în acea zi! Că ştie de unde să ia banii, dar nu vrea! Că, dacă-i chema şi pe ei la consultări - tot aşa cum l-au chemat şi ei pe Ţâroiu, care, la începutul lui 2016, asculta pe la uşi ce pun liberalii în buget - terenul de fotbal şi parcul pentru skateri erau gata în 2017! Credeţi sau nu, asta se întâmplă la şedinţele Consiliului Local, ale cărui idei halucinante te face să te întrebi dacă nu cumva misiunea membrilor săi este să ţină Câmpulungul în lumea a treia.

The most visited gambling websites in The UK