Menu
TRAFIC

Ţâroiu, recunoscător cu liberalii care i-au făcut campanie

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 2499

Vechiul şi noul preşedinte al PNL Câmpulung, căruia Liviu Ţâroiu îi datorează un ajutor uriaş în campania electorală, poate, mai însemnat decât aportul propriului partid, culege „firimiturile” recunoştinţei de la primarul fericit - şi prin dubioasa inacţiune liberală - cu un scor cauzator de palpitaţii, inclusiv pentru el şi ai lui. PSD-istul are de ce să-i mulţumească lui David pe durata întregului mandat: că a stat în banca lui în perioada în care orice politician interesat să prindă o funcţie, prin votul popular, „face valuri”. Candidatul liberal s-a mulţumit „să facă spume” şi, acum, îndepărtându-ne de evenimentul electoral al anului 2016, ne întrebăm dacă nu cumva „spumele” înfrântului David au fost regizate. Adică să nu fi fost chiar întâmplătoare retragerea din faţa ofensivei lui Ţâroiu, ieşit, la crăpat de ziuă, din te miri ce boschete comunale, pe unde îşi făcea campanie, realizând că nu este în stare să conducă un municipiu. Ceva, ceva a fost, cu toată popularitatea şi ascensiunea PSD-ului, chiar şi la Câmpulung, unde electoratul PNL-ului pare că a intrat în pământ. Oricât de delicat am vrea să îmbrăcăm un scenariu, cu care este posibil să fi fost prostiţi acum un an, David apare din ce în ce mai evident ca servitor al PSD-ului, din calea căruia nu s-a dat degeaba la o parte. Social-democraţilor le-a convenit un rival atât de şters pentru omul lor, pe care îl aveau, oarecum, la mână. Cu ce? Soţia lui, consilieră, ani buni, a deputatului Marin, preşedintele PSD Câmpulung, n-a ajuns director comercial la Edilul, bătând la poartă şi întrebând dacă au nevoie de un angajat care, toată viaţa lui, n-a făcut altceva decât muncă de secretară la partid. Iar cei de la Edilul, bucuroşi nevoie mare de norocul căzut pe capul lor, i-au netezit poteca spre conducerea societăţii, unde consoarta liderului PNL a fost înfiptă la un an de la angajare. Ar putea fi un motiv de troc politic: îţi punem nevasta director, dispari în campanie. Şi mai sunt şi altele, care ar putea justifica slugărnicia şefului liberalilor în faţa PSD-ului. David stă în locuinţa statului, fiind chiriaşul Primăriei, în ANL, unde i-a înghesuit şi pe alţii de la partid. David are serviciu la stat, pe care, după eşecul posibil mimat la locale, se pare că a încercat, fără succes, să şi-l schimbe tot cu unul la stat, la judeţ.

Curioasă atitudinea lui Liviu Ţâroiu, care, deşi are suficienţi oameni în Consiliu încât nici să-şi arunce privirea către tabăra îngălbeniţilor, totuşi, ţine cont de propunerile lor. Cum a fost completarea proiectului de buget dezbătut cu cetăţenii, într-o şedinţă a comisiilor reunite ale Consiliului Local, în care aleşii au venit cu idei, bune sau rele, pe care primarul le-a cuprins într-o erată. Respectiva rectificare s-a aprobat, odată cu bugetul, o săptămână mai târziu. Gândirea magistrală a opoziţiei a propus următoarea viziune de dezvoltare a municipiului rămas de căruţă în judeţ: un teren sintetic de fotbal! Ţâroiu, deşi are atâtea urgenţe de descâlcit, nu i-a refuzat, de aici, bănuiala că începe să-i întoarcă serviciului aşa-zisului adversar. Ca să le facă hatârul unora, care bine că n-au rămas la putere, căci, cine ştie, transformau ruinele parcurilor în terenuri de fotbal, a inclus această recomandare în buget, cu o alocare de 40.000 de lei. Suma, după cum lesne se poate observa, nu ajunge decât pentru documentaţia premergătoare investiţiei. Altfel spus, liberalii au primit cu ţârâita promisiunea stadionului, pentru care, în 2017, vor fi întocmite studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. 

Sesizând insuficienţa alocării, s-a pus David pe jelit în plen că revendicările lor au fost luate în seamă parţial. Cum este şi aceasta cu fotbalul, care a produs o dramă de proporţii în PNL, că Ţâroiu n-are de gând să folosească banii câmpulungenilor ca să şi execute lucrarea în 2017, care nu presupunea cine ştie ce efort financiar! N-o fi pentru el efort financiar, dar câmpulungeanul de rând face un efort serios ca să pompeze bani într-un colos, care îi vântură pe toate prostiile! Aşadar, cu un ochi s-au bucurat că au văzut suma necesară startului proiectului, cu un ochi au plâns că nu se construieşte în acest an. David a încercat, dar n-a reuşit, să-i predea ştafeta pledării necesităţii investiţiei sportivului profesionist din grupul PNL, Cristi Creţu, dar, prudent, acesta s-a abţinut de la a aborda public (încă) o aroganţă liberală. În schimb, Luci Ionescu a persistat cu mofturile la noua administraţie, pe motiv că el şi alţii - or fi vreo cinci la număr -  vor un skatepark! De ce nu l-aţi făcut până acum?, i-a dat peste nas interpelatul.                          

La fel, în susţinerea aceleiaşi ipoteze a unei posibile înţelegeri pe sub masă între PSD şi PNL, primarul o „scaldă” cu Piaţa Grui, de parcă n-ar avea curaj să-i spună în faţă unuia pe care câmpulungenii nu-l vor vota niciodată primar - exclus să se repete ce-a fost în 2008, când candidatul Ţâroiu a fost pe poziţia a treia, reuşind, opt mai târziu, să ajungă primar - „du-te, nene, în parcul făcut de Andrei cu 13 miliarde! La ce vă trebuie alt parc, dacă primarul vostru a făcut deja unul în cartier! Nu vă place parcul primarului vostru?!” De neînţeles de ce Ţâroiu evită să împărtăşească lumii ce are de gând cu fosta piaţă: loc de joacă acoperit la „botul” chiriaşilor din ANL sau adăpost pentru boschetari. La şedinţa de săptămâna trecută, David l-a presat să se hotărască ce va fi, deşi este greu de crezut că majoritatea PSD-istă va accepta o investiţie născută dintr-un alt delir, pe bani publici, în fundul Gruiului, care beneficia în bugetul lui 2016 de o „pornire” de 10 miliarde! Vă imaginaţi la cât ar fi ajuns, într-un final, prăpădul comis în beneficiul presupusei „creme” din ANL-uri. În bunul obicei, primarul a evitat răspunsul cerşit de „părintele” proiectului parcului acoperit, lăsând destinaţia în coadă de peşte. După ce i se pune pe masă studiul, decide ce şi cum, l-a expediat Ţâroiu pe David.

Ca să nu-i supere pe fotbalişti, microbişti şi pe skaterii liberali care îi livrează gogomănie după gogomănie, căci îşi permit - doar l-au făcut primar şi ei -, Ţâroiu a invocat obsedant rectificarea de buget de la jumătatea anului, în care stă salvarea proiectelor PNL-ului! Dacă vin bani de la Ministerul Dezvoltării, se umple la loc bugetul şi, atunci, să te ţii! Tare ne e teamă că ne ia cu ameţeli urmărind puzderie de şantiere în oraş!

The most visited gambling websites in The UK