Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Până la aprobarea bugetului, autorităţile de la Godeni iau 200.000 lei din excedent pentru salarii şi indemnizaţiile aleşilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1453

 

La sfârşit şi început de an, autorităţile locale de la Godeni au reglat câteva chestiuni financiare, fie rectificând bugetul local, fie apelând, ca Primăria să poată să funcţioneze până la aprobarea bugetului pe 2019, la rezervele anilor trecuţi. 

La două zile după şedinţa lunară a Consiliului Local, aleşii şi-au reocupat locurile în sala de lucru, având de corectat veniturile şi cheltuielile publice cu o valoare consistentă: 596.860 lei. Aproape 6 miliarde de lei vechi, reprezentând TVA-ul returnat de către Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale, în urma depunerii ultimei tranşe de plată pentru proiectul pe Măsura 322, derulat de mai mulţi ani în comună. Un proiect care a cuprins mai multe obiective, lucrările fiind susţinute din finanţarea P.N.D.R. - Programul Naţional de Dezvoltare Rurală - Măsura 322 „Renovarea şi dezvoltarea satelor”: „Sistem centralizat de canalizare în satele Godeni, Coteşti şi Capu Piscului; Extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Capu Piscului; Reabilitarea drumurilor comunale în comuna Godeni; Teren de sport în satul Godeni; Centru de îngrijire copii în satul Godeni; Dotarea Căminului Cultural din satul Godeni”. 

Reîntorşi din vacanţa prilejuită de sărbătorile de iarnă, consilierii au fost convocaţi din nou de primar la o dezbatere de îndată, pentru a-i permite să utilizeze 200.000 lei din excedentul bugetului local din anii precedenţi. Banii servesc „acoperirii temporare a eventualelor goluri de casă provenite din decalajele între veniturile şi cheltuielile secţiunii de funcţionare în anul 2019, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare, până la aprobarea bugetului local, pentru exerciţiul bugetar al anului 2019.” Restituirea integrală a sumei se face până la data de 31 martie 2019.  „Din excedentul anilor precedenţi trebuie să acoperim temporar golurile de casă, respectiv pentru salariile aparatului de specialitate, indemnizaţiile consilierilor, salariile asistenţilor personali, precum şi pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap grav.”, a explicat şeful Executivului destinaţia celor 2 miliarde de lei vechi „împrumutate” din economiile locale. 

The most visited gambling websites in The UK