Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Licitaţii de milioane pentru lucrări în Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1390

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2318_licitatii-de-milioane3.jpgDupă ce localităţile rurale au primit finanţări prin Programul de Dezvoltare Locală, au început să organizeze licitaţii prin SEAP, pentru găsirea firmelor care să se ocupe de proiectarea investiţiilor sau de executarea lor ori de amândouă. Administraţiile din trei comune din Muscel urmează să hotărască, după studierea documentaţiilor depuse, ce firme vor face diverse lucrări la ele în comune. În luna septembrie se va stabili cine va face canalizarea la Stoeneşti sau va amenaja mai multe drumuri la Aninoasa. Acestea sunt contracte care au valori de milioane de lei. Dar mai este în derulare o licitaţie, a Primăriei Hârtieşti, pentru „Modernizare drum comunal”, pentru care s-a estimat suma de 907.087 lei, ultima zi de depunere a ofertelor fiind 20 septembrie 2018.

Peste 7 milioane de lei pentru alimentare cu apă şi canalizare, la Stoeneşti

Pe 29 august, pe sistemul electronic de licitaţii, Primăria Stoeneşti a publicat anunţul unei lucrări, cu o valoare estimată la 7,1 milioane lei. Este vorba de lucrările aferente proiectului: „Reabilitare reţea de alimentare cu apă şi înfiinţare sistem de canalizare menajeră şi staţie de epurare, sat Stoeneşti, comuna Stoeneşti”, ce presupune proiectare şi execuţie. Anunţul prezintă faptul că trebuie executată o reţea nouă de distribuţie de apă în localitate, pe o conductă de polipropilenă de înaltă densitate, o gospodărie de apă, plus o staţie de clorinare. Proiectul trebuie să cuprindă şi subtraversări de drumuri şi a unui pârâu. În ceea ce priveşte sistemul de canalizare, acesta trebuie realizat de la zero în satul Stoeneşti. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost lunea trecută, 10 septembrie, după analizarea lor, urmând să fie stabilită firma câştigătoare.

Administraţia de la Aninoasa vrea să modernizeze drumurile de interes local

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2318_licitatii-de-milioane.jpg

În aceeaşi zi cu Primăria Stoeneşti, 29 august 2018, administraţia de la Aninoasa  a scos la licitaţie „Modernizarea reţelei de drumuri de interes local” din comună. Conform anunţului, în plan sunt prinse proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie, extindere şi/sau modernizare a drumurilor de acces agricole sau forestiere,  a drumurilor de interes local, a drumurilor de acces la aşezămintele monahale din localitatea Aninoasa. Lucrările au fost estimate la o valoare de 4.153.334 lei, iar analizarea ofertelor a început ieri, 17 septembrie 2018.

Dan Manu: „Indiferent de coloraturile politice, cetăţenii din Hârtieşti trebuie ajutaţi”

La o întrunire extraordinară a CJ, s-a decis alocarea a 300.000 de lei comunei Hârtieşti, pentru un drum comunal. Una dintre urgenţele acelei dezbateri din luna iunie a constat într-o propunere de repartizare de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale pentru anul 2018, potrivit Legii nr. 2/2018 - Legea bugetului de stat pe anul 2018. Singura repartizare de la acel moment a fost în favoarea comunei muscelene Hârtieşti, care primea banii pentru modernizarea drumului comunal DC 49A. Rectificarea bugetară cu cei 300.000 lei acordaţi localităţii din Muscel l-a făcut pe consilierul judeţean liberal Marius Postelnicescu să întrebe dacă „există hotărâre de Consiliu Local privind parteneriatul cu Consiliul Judeţean, pentru că este drum comunal, nu judeţean.” „Este o chestiune de urgenţă - a replicat preşedintele Dan Manu - şi v-aş invita să mergeţi la Hârtieşti să vedeţi drama de acolo. Decizia a fost luată, este legală, putem şi din returnare de TVA, din alt buzunar financiar, deci nu ridică probleme din acest punct de vedere. Am apreciat cu totul excepţional acest demers, pentru că, indiferent de coloraturile politice, cetăţenii trebuie ajutaţi acolo. Şi ştiţi bine că am zis că facem numai şi numai administraţie.” 

The most visited gambling websites in The UK