Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şansa Spitalului de a recupera din bani europeni costurile achiziţiilor pe trei ani, sabotată de absenţa consilierilor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1790

b_400_250_16777215_10_images_2308_sansa-spitalel.or2.jpgDupă ce al 12-lea consilier şi-a făcut apariţia, singurul din grupul liberal disponibil pentru şedinţa convocată de îndată, pentru joi după amiază, de viceprimarul Mărgărin Blidaru, în lipsa primarului Liviu Ţâroiu, plecat în concediu, dezbaterile pe tema a trei hotărâri de Consiliu privitoare, în esenţă, la o finanţare europeană, prin care cele două spitale îşi acopereau cheltuielile cu achiziţiile întreprinse între 2014 şi 2017, au debutat cu un eşec. Primul proiect de hotărâre, de care depindeau celelalte două, a fost retras din dezbatere, din cauză că aleşii n-au reuşit performanţa de a fi prezenţi în număr de 13, participând 12 din totalul de 19. Şi tot ei cu gura mare, că august e perioadă de concedii, deşi concediile lor „sabotau” nişte finanţări europene, cu care cele două instituţii de sănătate îşi acopereau cheltuieli consistente din trecut. Aşadar, o oportunitate pentru ratarea căreia, din cauză că aleşii se relaxau pe litoral - unii dintre ei, căci au fost şi colegi care au lipsit justificat, având pacienţi pe care nu-i puteau lăsa baltă -, cei responsabili n-aveau de ce să mai calce vreodată pe la conducerea municipiului.

În lipsa votului aleşilor, nu putea fi finalizată înscrierea în cartea funciară a imobilelor în care funcţionează Spitalul    

Prezentă la convocarea generată de lucrul din scurt la Ministerul Sănătăţii, după cum au lăsat să se înţeleagă justificările viceprimarului Mărgărin Blidaru şi secretarului Ramona Simion, directorul financiar-contabil al Spitalului Municipal a explicat urgenţa procedurii în care parte era şi Consiliul Local. Vineri, 10 august 2018, la Consiliul Judeţean urmau a fi semnate cele două acorduri de parteneriat, iar luni, 13 august 2018, documentaţia trebuia predată ministerului condus de Sorina Pintea. „Ministerul Sănătăţii a iniţiat două proiecte de finanţare pe fonduri europene - a precizat directorul Marinela Cristian, participantă la întrunirea aleşilor, alături de colegul Virgil Stoica, inginer şef în cadrul Biroului Achiziţii - Contractare al Spitalului  -, pentru îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale de urgenţă şi îmbunătăţirea accesului populaţiei la servicii medicale în ambulatoriu. Aceste proiecte constau în rambursarea sumelor utilizate de către Spital pentru achiziţii făcute în perioada 2014-2017. Tot ce am achiziţionat noi, în această perioadă, în ambulatoriu şi în urgenţă, respectiv sectoarele care sunt legate de Compartimentul Primiri Urgenţe, Laborator, Laborator de analize chimice, Radiologie, A.T.I., sumele utilizate pentru achiziţionarea de aparatură vor putea fi rambursate prin acest program de sănătate, cu fonduri europene. Problema este că cele două proiecte ţin şi de cadastru. Nu pot fi aprobate decât dacă noi avem cadastru. Punctul 1 era vital.”

Punct 1, care prevedea actualizarea a 14 poziţii din inventarul bunurilor aparţinând domeniului public al Câmpulungului, însuşit printr-o hotărâre a Consiliului Local din 23 septembrie 1999, de pe vremea primarului Sorin Buta. Totodată, consilierii erau solicitaţi să aprobe înregistrarea bunurilor pe care le vom prezenta în acest articol, clădiri ale Spitalului Municipal, în conformitate cu legislaţia în domeniul financiar-contabil, în evidenţele contabile atât ale municipalităţii, cât şi ale unităţii medicale. Imobilele - mai prevedea hotărârea retrasă - rămân în administrarea Spitalului Câmpulung. 

Norma adoptată de Consiliul Local trebuia comunicată Consiliului Judeţean, instituţia care demara procedura de modificare şi actualizare a Hotărârii de Guvern din 2002, care atestă bunurile aparţinând domeniul public al Judeţului Argeş, anexa aferentă municipiului Câmpulung.

Clădirile, pentru care erau necesare formalităţile de cadastru, amplasate în strada Doctor Costea, la numărul 8, cu excepţia imobilului Contabilităţii (fosta Maternitate), cu terenul aferent, care se află pe strada Alexandru Voevod, sunt cele în care îşi desfăşoară activitatea Spitalul Municipal: 

*Secţia ORL - Psihiatrie (suprafaţă construită 424 mp); valoare de inventar - 177.552,73 lei;      

*Compartiment Dermato-Venerice (suprafaţă construită 264 mp); valoare de inventar - 224.656,888 lei;

*Corpul Principal al Spitalului Municipal Câmpulung (suprafaţă construită 2.245 mp); valoare de inventar - 28.163.155,70 lei;

*Pavilion Administraţie (suprafaţă construită 620 mp); valoare de inventar - inclusă în cea a corpului principal;

*Garaj pentru maşini (suprafaţă construită 155 mp); valoare de inventar - inclusă în cea a corpului principal; 

*Pavilion Prosectură (suprafaţă construită 171 mp); valoare de inventar - 16,40 lei;

*Magazie de materiale (suprafaţă construită 44 mp); valoare de inventar - 2,54 lei;

*Secţia Boli Infecţioase (suprafaţă construită 669 mp); valoare de inventar - 950.713,34 lei;

*Cameră de oxigen (suprafaţă construită 21 mp); valoare de inventar - 3.849,48 lei;

*Magazie de materiale (suprafaţă construită 43 mp); valoare de inventar - 1,67 lei;

*Magazie de alimente + staţie de oxigen (suprafaţă construită 251 mp); valoare de inventar -;

*Pavilion Financiar - Contabilitate (suprafaţă construită 420 mp); valoare de inventar - 129,10 lei;

*Terenul Pavilionului Financiar - Contabilitate (suprafaţă 2.977 mp curţi construcţii); valoare de inventar - 381.480,26 lei;

*Terenul Spitalului Municipal (suprafaţă 22.917 mp curţi construcţii); valoare de inventar - 580.208,64 lei.

 

 

The most visited gambling websites in The UK