Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Eveniment deosebit în peisajul economic muscelean: 150 de ani de existenţă a Grupului Greiner

  • Written by Magda BĂNCESCU
  • Hits: 1356

b_400_250_16777215_10_images_2292_Clipboard04.jpgSărbătorirea a 150 de ani de existenţă a Grupului Greiner, concomitent cu marcarea a 25 de ani de activitate la Lereşti, a fost concepută de managerii companiei sub forma unei Zile a Porţilor Deschise, pe care le-au trecut vineri, 15 iunie 2018, invitaţii unui colectiv de profesionişti în domeniu. De altfel, aerul occidental se simte nu numai în imaginea impresionantă a fabricii şi dotările sale moderne, ci şi în mentalitatea acestor oameni, sinonimă cu progresul societăţii. Acţiunea aniversară, consumată la sfârşitul săptămânii trecute, ca o coincidenţă, în ziua în care se împlineau 12 ani de la închiderea oficială a activităţii la Uzina ARO, a suprapus imaginea viitorului peste amintirea unui trecut amar. Mai mult decât atât, a insuflat speranţa de care avem atâta nevoie, că nu este totul pierdut pentru Muscel, din punct de vedere economic. Cu condiţia implicării unor oameni vizionari, aşa cum sunt cei care conduc Greiner Assistec Lereşti, gazde excelente pentru oaspeţii unui eveniment în adevăratul sens al cuvântului, nu numai datorită rarităţii unor acţiuni de acest fel în peisajul economic muscelean, ci şi datorită calităţii momentelor pregătite de organizatori. Decizia de a deschide porţile fabricii pentru publicul care a avut ocazia de a viziona investiţiile extraordinare realizate pe platforma din Lereşti este dovada gândirii occidentale a managerilor companiei.


„Acest eveniment are loc într-un an de sărbătoare pentru România, Anul Centenarului Unirii”


În discursul rostit în faţa oaspeţilor săi, în sala de protocol a societăţii, cărora li s-au alăturat o parte dintre angajaţi, directorul general Gherhard Nedelcu a subliniat suportul autorităţilor locale de la Lereşti şi Câmpulung, reprezentate de primarii Marian Toader şi Liviu Ţâroiu şi viceprimarul Adriana Cicu, Lereşti şi Câmpulung fiind localităţile în care locuiesc majoritatea salariaţilor din Greiner Assistec. „(…) Este o onoare să avem alături de noi autorităţile locale, care administrează foarte bine localităţile din care provin majoritatea salariaţilor noştri. Întotdeauna, un investitor se confruntă cu multe probleme, dar, atunci când am avut nevoie, nimeni nu ne-a pus o piedică, cel puţin din zona de administraţie locală. Mai mult decât atât, autorităţile locale ne-au întrebat de ce avem nevoie şi au sărit în ajutorul nostru în secunda următoare.”, a afirmat directorul general despre parteneriatul cu administraţiile publice locale din Lereşti şi Câmpulung.  


Mulţumirile sale s-au îndreptat apoi către echipa Greiner, care urma să se reunească în după amiaza zilei, la vizita din fabrică, apoi, seara, angajaţii şi familiile lor erau invitaţi să sărbătorească la un restaurant din oraş. Ce am remarcat în speech-ul directorului general a fost căldura cu care s-a referit la oamenii companiei, în aceeaşi măsură ca atunci când a punctat evoluţia interesantă a grupului a cărui sărbătoare s-a produs într-un context de mare însemnătate pentru România. „Acest eveniment are loc într-un an de sărbătoare pentru România, Anul Centenarului Unirii. De aceea pot să spun că, astăzi, sărbătorim mai multe lucruri în acelaşi timp: 150 de ani de când Greiner a luat fiinţă, 100 de ani de la Marea Unire a Principatelor Române şi 25 de ani de când a luat fiinţă această fabrică din Lereşti, în 1993, sub numele Amplast. Firma a fost înfiinţată de domnul Jean Jordache, un muscelean dedicat locurilor natale şi un investitor de succes. În 2011, şi-a schimbat acţionariatul şi, în scurt timp, şi numele.”


Întrucât manifestarea de la Lereşti era încadrată într-o serie derulată simultan, pe 15 iunie, în toate locaţiile Greiner din lume, directorul general a realizat o prezentare captivantă a istoriei grupului, care a luat fiinţă în 1868, în oraşul Nürtingen, în Germania. „A pornit cu un magazin general, înfiinţat la acel moment de Carl Albert Greiner şi de soţia sa, Emilie, care, ulterior, s-a dezvoltat. Câţiva ani mai târziu, a creat un business cu dopuri de plută. Undeva, prin anul 1900, Carl Albert Greiner a predat ştafeta celor patru fii ai săi, care au dezvoltat intensiv afacerea, deschizând fabrici în Austria şi Spania. În anii 1950, a apărut primul business al Greiner cu mase plastice. La zece ani distanţă, s-a înfiinţat grupul Greiner Packaging, iar în anii 1970 s-a dezvoltat foarte puternic în Greiner activitatea cu spume poliuretanice. Aşadar, de la un magazin general, am ajuns, astăzi, ca Greiner, la nivel global, să aibă peste 10.000 de salariaţi, 142 de locaţii în 34 de ţări. De asemenea, s-a dezvoltat în mai multe direcţii şi, în prezent, avem în holding-ul Greiner patru divizii mari, puternice, fiecare direcţionată pe un anumit segment de piaţă, dar toate legate, într-un fel sau altul, de plastic şi de spume.”, afirma directorul general, a cărui prezentare a continuat cu descrierea pe scurt a fiecărei divizii internaţionale.
„Este bine de ştiut că firma din Lereşti este una dintre cele mai complexe, ca număr de tehnologii, ca număr de produse, ca număr de clienţi şi număr de pieţe. Chiar dacă nu suntem una dintre cele mai mari, ca cifră de afaceri, din punct de vedere al complexităţii, suntem una dintre cele mai diversificate firme. O să aveţi ocazia să vedeţi foarte multe lucruri.”, a încheiat directorul general Gherhard Nedelcu, după care a înmânat plachete aniversare primarilor Ţâroiu şi Toader, ca simbol al consolidării relaţiilor între compania privată şi autorităţile locale.


Gestul onorant al amfitrionului evenimentului a fost întors de invitaţii săi, care au oferit plachete de excelenţă liderului fabricii aflate în sărbătoare. Primăria şi Consiliul Local Lereşti au înmânat distincţia, în Anul Centenar al Marii Uniri, firmei Greiner Assistec „în semn de recunoaştere şi apreciere pentru performanţele economice realizate, dezvoltare dinamică, management performant şi susţinerea vieţii economice a comunei Lereşti, la 25 de ani de activitate.” „Sunt foarte emoţionat, mărturisea primarului Marian Toader. „La Mulţi Ani!” la jubileul de argint! Viaţa economică a comunei Lereşti a cunoscut o dezvoltare, datorită societăţii Amplast, ulterior Greiner. Ne confundăm cu viaţa dumneavoastră, pentru că din 1993 a început dezvoltarea Lereştiului, în paralel cu dezvoltarea societăţii. Greiner reprezintă cel mai mare contributor la bugetul local al comunei. Noi ne străduim să-i păstrăm ca parteneri şi împreună să rezolvăm toate problemele. Ne onorează această plachetă pe care am primit-o, dar, totodată, ne obligă să avem o relaţie bună de colaborare. La Mulţi Ani!, sănătate, petrecere frumoasă şi să sporiţi în tot ceea ce faceţi, căci, dacă merge bine treaba aici, e bine şi pentru noi, şi pentru toată lumea.”, a urat primarul Lereştiului personalului fabricii.
Primarul Liviu Ţâroiu, venit şi el cu daruri simbolice, o plachetă şi albumul de prezentare a Câmpulungului, i-a lansat invitaţia directorului Gherhard Nedelcu de a fi prezent la festivitatea oficială a Zilelor Câmpulungului, pentru a-i fi înmânate distincţiile municipiului. Liviu Ţâroiu şi-a amintit că a fost printre primii invitaţi să fie acţionari la Amplast. „Dintr-o mică eroare a familiei mele, a soţiei mele, pentru că eu am fost plecat în Italia… n-a avut curaj să dea banii, a zis că mai bine îi ţinem decât să-i investească. Cert este că n-am devenit acţionar, dar permanent am fost lângă fabrică, în sensul că atât municipiul Câmpulung, cât şi Fabrica de Matriţe au fost un bun furnizor de cadre pentru Amplast şi chiar o parte din conducere a fost din cadrul Uzinei ARO. Se simte, într-adevăr, o evoluţie, se simte întotdeauna mâna privată într-o investiţie, care este mai sus decât o investiţie de stat şi sunt convins că veţi avea succes. Felicitări pentru ce aţi reuşit!”, a transmis primarul Ţâroiu.


La acţiune a fost invitat şi fondatorul firmei Amplast, Jean Iordache, care, nevoit să se împartă între copiii săi, unul, sărbătorit pe 14 iunie, altul, pe 16 iunie, iar fabrica, al treilea copil al său, celebrată pe 15 iunie, a optat pentru evenimentul de familie. „A ales să rămână în Franţa cu cei doi copii, dar este cu gândul la noi din tot sufletul. Vă transmit din partea dânsului „La Mulţi Ani!” şi tot binele din lume!”, a adus salutul celui care a dat viaţă fabricii actualul director general al societăţii. Înainte de vizita în halele de producţie, organizatorii au închinat un pahar de şampanie cu oaspeţii lor, urmând ca restul zilei să fie petrecut într-un cadru relaxant, alături de familii.

The most visited gambling websites in The UK