Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Rămâne valabilă bonificaţia de 10% pentru cei care achită până la 31 martie tot ce datorează Primăriei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1666

La fel ca la fiecare început de an, aleşii municipali au fost convocaţi la o şedinţă de îndată, pentru a aproba prima formalitate a anului şi anume banii necesari funcţionării Primăriei până la aprobarea bugetului local pe anul 2018. Reamintim că, anul trecut, din cauza alegerilor parlamentare de la sfârşitul lui 2016, care au întârziat aprobarea bugetului naţional, la Câmpulung, bugetul local a fost aprobat abia pe 31 martie 2017. Foarte târziu, un trimestru fiind, practic, pierdut de municipiu. Altminteri, municipalitatea n-avea de ce să nu îndeplinească cel mai important punct al agendei de lucru, în lipsa căruia are mâinile legate. Probabil că, până la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lunii februarie, Câmpulungul va avea conturat şi votat acest document de căpătâi al activităţii autorităţilor, care ar cam fi cazul să înceapă să şi muncească, de vreme ce de stimulat s-au stimulat, slavă Domnului, din belşug cu salarii nemeritate. 

Joi după amiază, s-a anunţat din scurt - din foarte scurt, cu 15 minute înainte de a începe - o şedinţă de îndată, pentru votarea a două chestiuni pur formale. Prima: acoperirea definitivă din excedentul bugetului local pe anul 2017 a deficitului secţiunii de dezvoltare în sumă de 9.239.217,05 lei. A doua: acordarea unei bonificaţii de 10% pentru plata cu anticipaţie, până la data de 31 martie 2018, a impozitului pe teren, impozitului pe clădiri şi impozitului pe mijloacele de transport, datorat pentru întregul an bugetului local de către contribuabilii persoane fizice şi juridice. Prin această măsură, susţine Economicul Primăriei, se urmăreşte „ridicarea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor locale până la finele trimestrului 1 al anului 2018, respectiv până la 31 martie. Prin plata cu anticipaţie se înţelege stingerea obligaţiei de plată a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren, impozitului pe mijloacele de transport datorate aceluiaşi buget local în anul fiscal 2018, până la data de 31 martie 2018.”, redăm din referatul directorului economic Violeta Iarca şi al şefei Serviciului Administrare Venituri Persoane Fizice şi Juridice, Lucreţia Mitoi. 

Deocamdată, după cum i-a informat pe cetăţeni săptămâna trecută, în caz că le-au mai rămas bani după sărbători, Primăria Câmpulung nu este pregătită să încaseze impozitele şi taxele anului curent. „Motivul - cităm din comunicatul prezentat pe site-ul Primăriei Câmpulung - îl reprezintă actualizarea bazelor de date pentru anul 2018 cu noile modificări aduse Codului Fiscal. Drept urmare, cadrul legal impune modificarea aplicaţiei informatice prin redebitarea impozitelor şi taxelor locale, astfel, din dorinţa de a încasa în mod corect sumele datorate de contribuabilii câmpulungeni, programul de încasare a impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 va fi comunicat în cel mai scurt timp.” Potrivit informării despre o situaţie care se repetă la fiecare început de an, se pot încasa taxele de timbru, amenzile şi restanţele la impozite, taxe şi chirii. Claudiu VIŞAN

 

The most visited gambling websites in The UK