Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Gheorghe Văsâi, acţionar la Edilul, bănuit de spălare de bani Şi evaziune fiscală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3087

Joia trecută, pe 19 mai, locuinţa şi sediul firmei omului de afaceri Gheorghe Văsâi au fost percheziţionate de oamenii legii. Descinderile au avut loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Când au ajuns acasă la acesta, oamenii legii nu l-au găsit pe Gheorghe Văsâi, care era plecat la Bucureşti, având termen în procesul Publitrans, în care a fost trimis în judecată. Joi seara, a fost emisă pe numele lui Gheorghe Văsâi o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, odată cu acesta ajungând în arestul IPJ Argeş şi o altă persoană implicată în dosar.  

Percheziţiile s-au derulat în paralel în Argeş şi Bucureşti. Au fost vizate atât firmele Astra şi Girexim, cât şi colaboratori ai celor două societăţi. „Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează 25 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de spălarea banilor şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2007, un acţionar al unei firme de transport şi construcţii din Piteşti (n.r. adică Văsâi) ar fi împrumutat altor doi acţionari 2.263.800 de lei pentru a cumpăra acţiuni în numele său, astfel încât să devină acţionar majoritar. Ulterior, pentru recuperarea sumei împrumutate, acţionarii implicaţi ar fi încheiat un contract fictiv cu o altă firmă pe care o controlau, invocând o restituire de bani pentru o pretinsă nerespectare a unei clauze contractuale. 11 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pentru audieri.”, s-a precizat în comunicatul Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş. Se pare că, în Consiliul de Administraţie al unei societăţi la care era acţionar Gheorghe Văsâi, s-a luat decizia majorării de capital. Omul de afaceri a venit cu capitalul printr-un interpus, ulterior, fiind dispus un transfer fictiv între două societăţi, pentru recuperarea sumei.

Gheorghe Văsâi deţine 31% din pachetul de acţiuni al societăţii Edilul, operatorul local, care asigură serviciile de apă şi canalizare, aflat în imposibilitatea de a accesa programe de finanţare europeană pentru modernizarea unui sistem învechit, prin înlocuirea actualelor reţele, din cauza acţionariatului mixt public-privat. Din păcate pentru cei peste 50.000 de abonaţi din Câmpulung şi comunele Valea Mare Pravăţ, Lereşti, Bughea de Sus, Bughea de Jos şi Schitu Goleşti, Consiliul Local Câmpulung a refuzat vehement să rezolve inconvenientul imposibilităţii accesării de fonduri europene, achiziţionând acţiunile partenerului privat. Asta deşi au existat în permanenţă fonduri la bugetul local şi un excedent în valoare de 380 de miliarde de lei vechi, care, însă, era ţinut la păstrare pentru catastrofa “Kretzulescu”. Aşadar, au existat şi există în continuare bani pentru răscumpărarea acţiunilor, numai că nu s-a dorit. Sunt de actualitate atât disponibilitatea vânzării procentului de 31% din acţiuni deţinut de societatea Financiar Urban, cât şi refuzul Consiliului Local Câmpulung de a răscumpăra treimea din societate înstrăinată în toamna anului 2007. 

La începutul anului, Asociaţia „Salvaţi Câmpulungul şi Muscelul” a apelat, fără succes, la ajutorul Consiliului Judeţean Argeş. Cu atât mai mult cu cât aducţiunea care traversează şi serveşte mai multor localităţi este un obiectiv de interes judeţean. Propunerile de implicare pe care Asociaţia le-a luat în calcul au fost: =Alocarea de către Consiliul Judeţean a sumelor necesare Consiliilor Locale ale comunelor Valea Mare Pravăţ, Lereşti, Bughea de Sus, Bughea de Jos şi Schitu Goleşti pentru a deveni acţionare ale societăţii Edilul CGA SA; =Consiliul Judeţean să achiziţioneze cele 31% din acţiunile societăţii aflate în proprietatea Financiar Urban. CJ nu a oferit niciun răspuns în cele patru luni trecute de la expedierea adresei

The most visited gambling websites in The UK