Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

55 de miliarde, investiţii în Spitalul Câmpulung, în 2016

  • Written by Claudiu VIŞAN
  • Hits: 3052

2016, anul belşugului la Spitalul Municipal, unde conducerea aflată pe craca fisurată şi-a propus investiţii de peste 55 de miliarde de lei vechi! O valoare colosală, pe care Ministerul Sănătăţii ar pompa-o în anul super-electoral în unitatea de la Câmpulung, care, de vreo patru ani, se chinuieşte să obţină bani pentru un amărât de computer tomograf. Anul acesta, instituţia de sănătate publică se dotează şi se modernizează cu echipamente medicale, cu reabilitări şi documentaţiile unor lucrări viitoare, încât ai fi tentat să crezi că nici n-a existat manager mai bun ca Grigore Stănescu. Deocamdată, vorbim despre ce prevede hârtia, cu achiziţii, reparaţii şi proiecte, însoţite de cifrele estimate a fi consumate pentru realizarea lor. Lista a fost anexată bugetului local al Câmpulungului pe 2016, ca investiţii din venituri proprii ale beneficiarilor, cu cofinanţare din banii comunităţii, aşa cum se întâmplă anual. 

Ţâroiu a omis din speech taman viitoarele realizări ale colegului de partid 

După ce a prezentat, la dezbaterea publică a bugetului, tot ceea ce-şi propune să facă Primăria în acest an, cu sau fără el la conducerea municipiului, Liviu Ţâroiu a omis taman viitoarele realizări ale colegului de partid aflat încă la şefia Spitalului Municipal. Este de înţeles, căci a vorbit neîntrerupt o jumătate de oră, în care a mai şi stat sucit, cu faţa către panoul pe care erau proiectate lucrările şi costurile aferente şi cu spatele la public. Dar să-i scape 55 de miliarde (!) din pomelnicul de laude menite să repare imaginea unui PSD plictisit, mare greşeală pentru un politician care a învăţat, cât a stat în umbra lui Călin Andrei, că nu trebuie să ratezi niciun microfon. Când i-a venit rândul lui Bogdan David să-şi ţină cuvântarea despre proiectele ADP-ului, s-a auzit bombănind, graţie microfoanelor deschise, amnezicul Ţâroiu: „Am uitat Sănătatea!” Cum preşedintele PSD Câmpulung era în sală - neinvitat de Liviu Ţâroiu, după cum am aflat din altă bolboroseală în microfonul lăsat deschis - subalternul a rectificat omisiunea imediat ce liberalul Bogdan David şi-a încheiat speech-ul. 

Triumfător, PSD-istul a anunţat investiţii de peste 50 de miliarde în Sănătatea câmpulungeană, fără a preciza - şmecher - de unde sunt banii. Altă scăpare, de data aceasta intenţionată, am spune noi, pe care a avut grijă să i-o corecteze colegul cu care împarte conducerea municipiului: aproximativ 50 de miliarde de la Ministerul Sănătăţii şi 6 miliarde de la bugetul local. Aşadar, preocupare maximă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare, în ciuda tratamentului sfidător aplicat de manager finanţatorilor, cu care, vorba lui Bogdan David, care, la rândul lui, l-a citat chiar pe Grigore Stănescu, nu are ce discuta. 

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de la sfârşitul lunii ianuarie, dr.Anca Dumitrescu reamintea de diminuarea forţată şi nedreaptă a importanţei Consiliului de Administraţie, în care Consiliul Local are doi reprezentanţi, pe ea şi pe colegul Lucian Ionescu. „Rolul Consiliului de Administraţie la Spitalul Municipal a fost mult diminuat în ultimul timp. Ni s-a spus că nu avem de ce să ne interesăm de structura de personal şi de structura organizatorică, că noi doar aprobăm bugetul. Cine a făcut această afirmaţie a uitat să spună că şi structura de personal, şi structura organizatorică ţin de buget. Dar nouă nu ni se mai dau spre vizat nici modificări de structură, uneori ni se comunică vreun concurs. La ultimele şedinţe... numai pe informare, nu se mai dezbate ceva pe structură.”, a precizat aceasta.   

Întrucât am relatat despre cele 55 de miliarde de lei vechi propuse a moderniza Spitalul Câmpulung, care tratează toată zona Muscel, deşi numai municipiul plăteşte investiţiile, să vedem ce intenţionează să se facă cu aceşti bani, în 2016:       

=Reparaţie capitală a trei Săli de Operaţie Chirurgie - 2.000.000 lei; 

=Computer tomograf cu 16 secţiuni - 1.150.000 lei;  

=Proiect şi execuţie la investiţia de extindere a Compartimentului Oncologie - 900.00 lei;

=Extindere a reţelei de oxigen (proiect şi execuţie) - 100.000 lei;  

=Înlocuire a învelitorii de tablă pe clădirea Blocului Central - 130.000 lei; 

=Studiu de fezabilitate, proiect şi lucrare de termoizolare a clădirii - 253.000 lei;  

=Reparaţii capitale de modernizare a liftului - 75.000 lei;  

=Lămpi scialitice (trei bucăţi) - 225.000 lei; 

=Mese de operaţie (două bucăţi) - 210.000 lei; 

=Roentgen mobil - 300.000 lei; 

=Licenţe Windows (20 bucăţi) şi Office (20 bucăţi) - 35.000 lei;  

=Sistem server procesor - 7.000 lei; 

=Generator (a treia sursă de energie) - 70.000 lei; 

=Electroencefalograf - 54.000 lei.

Total 5.509.000 lei 

Valoare incomparabil mai modestă la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde dotările se rezumă la un autoclav - 40.000 lei şi o developeză - 17.130 lei, în total, 57.130 lei

The most visited gambling websites in The UK