Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-A DAT STARTUL COZILOR LA GHIŞEUL „TAXE ŞI IMPOZITE”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2115

După ce Serviciul Administrare Venituri Persoane Fizice şi Juridice a tot amânat plătirea taxelor şi impozitelor pe anul 2016, din varii motive, pe care aceştia le invocau atunci când erau luaţi la întrebări de plătitori, se pare că a venit momentul mult aşteptat. Aşa sunt explicate cozile interminabile de la acest ghişeu, căci, de ieri, oamenii pot merge liniştiţi să plătească, de unde vor pleca, cu siguranţă, neliniştiţi şi cu dureri de cap, deoarece întârzierile i-au făcut pe cetăţeni să se strângă buluc de dimineaţă. Şi dacă până mai ieri, oamenii bombăneau pe la colţuri, autorităţile şi întârzierile frecvente ale acestora, şi-au început din nou ziua şi săptămâna cu înjurăturile de “bine”, când au văzut la ce coadă trebuie să stea. În ciuda aglomeraţiei şi a nervilor întinşi la maximum, măcar din această săptămână îşi pot plăti datoriile şi nu au mai primit răspunsurile funcţionarilor, care să îi anunţe că au venit degeaba, aşa cum s-a întâmplat în mai multe zile ale săptămânilor trecute.

Noul an a adus schimbări cu privire la Codul Fiscal, cel puţin în privinţa impozitelor pe clădiri. Aşa că în cazul persoanelor fizice care au clădiri rezidenţiale (clădiri folosite doar pentru locuit, fără sediu de lucru al unei societăţi sau al unei persoane fizice în incinta clădirii), dar şi pentru clădirile-anexă, impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote de 0,08% - 0,2% asupra valorii impozabile a clădirii. Valoarea impozabilă a clădirii se va determina prin înmulţirea suprafeţei construite, exprimată în metri pătraţi. O a doua schimbare se referă la clădirile nerezidenţiale care aparţin persoanelor fizice (destinate activităţilor administrative, comerciale sau orice altă activitate diferită de cea de locuit). Impozitul se va calcula anul acesta prin aplicarea unei cote de 0,2%-1,3%. Pe clădirile nerezidenţiale utilizate pentru activităţile din domeniul agricol, cota aplicată este de 0,4% asupra valorii impozabile a clădirii. Iar pe clădirile mixte (cu scop rezidenţial şi nerezidenţial), impozitul va fi calculat prin însumarea celui pe suprafaţa rezidenţială cu cel pe suprafaţa folosită în scop nerezidenţial. Aceste schimbări au fost stabilite prin hotărâri ale Consiliului Local. 

The most visited gambling websites in The UK