Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Musceleanca Doina Banciu, vicepreşedinte al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 297

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iulie_2500_39.jpgMusceleanca Doina Banciu a ajuns vicepreşedinte al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, alături de dr. Doru Sabin Delion, prof.dr.ing. Alexandru Adrian Badea, preşedinte, şi prof.univ.dr. Petru Andea, secretar ştiinţific. Noua conducere a fost stabilită pentru mandatul 2020-2024.

Membru corespondent, prof.univ.dr. Doina Banciu este şef de catedră, Departamentul Informatică Aplicată, Asistenţă Managerială şi Secretariat, Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. A absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti (1972) şi a obţinut titlul de doctor inginer în domeniul „Ingineria Sistemelor”, la Facultatea de Electrotehnică şi Energetică, Institutul Politehnic Bucureşti, în 1989, cu teza „Abordarea sistemică a automatizării proceselor de informare şi documentare la nivel naţional”. A elaborat şi susţinut primele cursuri de informatizarea bibliotecilor şi modernizarea sistemelor info-documentare,  din 1990 şi până în prezent. A iniţiat şi conduce masteratul de „Managementul informaţiei şi al documentelor”, la Universitatea din Bucureşti. A publicat şase cărţi, ca autor, şi nouă, în calitate de co-autor, 45 de studii şi comunicări şi 110 articole, în reviste din ţară şi străinătate, cotate ISI, a coordonat opt volume şi a publicat nouă ghiduri şi îndrumare.

Şi Biblioteca Municipală „Ion Barbu” a trecut prin procesul de informatizare, prin introducerea sistemului integrat de bibliotecă „Tinlib”, încă din 2003, iar din anul 2014, instituţia a achiziţionat sistemul integrat de bibliotecă „TinRead”. Astfel, orice utilizator, care acces la internet, are posibilitatea de accesa baza de date a Bibliotecii coordonate de preot dr. Ştefan Ştefănescu şi a celorlalte biblioteci partenere, pentru a regăsi informaţia dorită, referitor la publicaţiile solicitate prin intermediul unor variate criterii de căutare. Din 2011, cititorii pot avea acces la o diversitate de informaţii prin intermediul celor zece calculatoare cu acces la internet, destinate publicului, în cadrul programului „Biblionet”.

Joi, Simpozionul „Slove Muscelene” se va derula online

Biblioteca Municipală „Ion Barbu” Câmpulung, împreună cu Asociaţia „Digilib Muscel”, organizează, joi şi vineri, pe 16 şi 17 iulie 2020, sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, ediţia a XII-a a simpozionului „Slove muscelene”. Anul acesta, tema întâlnirii va fi „Rolul Bibliotecii digitale în sistemul E-learning”, iar manifestarea se va desfăşura online. Joi, 16 iulie, de la ora 10.00, programul va putea fi urmărit accesând site-ul: www.digilibmuscel.ro. Înscrierea pentru participarea online se poate face la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

The most visited gambling websites in The UK