Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mulţi credincioşi la slujba ţinută la Mănăstirea Slănic, de Înaltpreasfinţitul Calinic

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 268

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_53.jpgÎnaltpreasfiţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului s-a aflat duminică în mijlocul obştii monahale de la mănăstirea musceleană Slănic. Cu această ocazie foarte mulţi credincioşi au venit cu mic cu mare să participe la Sfânta Liturghie oficiată în altarul de vară ridicat în curtea mănăstirii.

În cuvântul de învăţătură rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a mulţumit credincioşilor veniţi pe Taborul Argeşului, aşa cum este numită Mănăstirea Slănic. De asemenea, Ierarhul Argeşean a îndemnat pe cei prezenţi să lucreze fiecare la schimbarea vieţii pentru dobândirea vieţii veşnice.

Prima atestare documentară a Mănăstirii Slănic este în anul 1679. Despre schitul Slanic tradiţia spune că a fost ctitorit de voievodul Vlad Ţepeş şi că ar fi existat şi pe vremea domnitorilor Neagoe Basarab şi Mihai Viteazul.

În anul 1805, din motive necunoscute nouă, schitul se desfiinţează, biserica fiind mutată în jurul anului 1830 într-un sat din Vlaşca.

Viaţa monahală este reluată după anul 1930, ridicându-se în timp trei altare: biserica mare din zid ridicată în cinstea Maicii Domnului - cu hramul Naşterea Maicii Domnului şi două paraclise mai mici cu hramurile Schimbarea la faţă şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica. Din acest motiv, Mănăstirea Slanic este numită astăzi de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Taborul Argeşului. (foto: Cristian Gheorghe)

 

The most visited gambling websites in The UK