Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Parohia Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel” Vişoi repară troiţa de la „Turn”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 618

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_51.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_iunie_2488_52.jpgCa în fiecare an, în bugetul Câmpulungului este prevăzută o sumă de bani pentru lăcaşurile bisericeşti, trecută pe baza solicitărilor celor care le administrează. 

O nouă cerere, pentru a primi o susţinere financiară a venit, în luna aprilie, de la Parohia „Sfântul Nicolae”, care se află într-un amplu proces de reabilitare cu fonduri europene, bani ceruţi pentru asigurarea cotei de 2%, cât este contribuţia bisericii. La şedinţa   Consiliului Local, din aprilie, primarul Liviu Ţâroiu a prezentat că Parohia „Sfântul Nicolae” a cerut sprijin financiar Primăriei Câmpulung, în sumă de 20.000 lei. Cu aceeaşi ocazie, edilul a informat că pentru suma totală alocată, de 120.000 lei, în afară de Biserica „Sfântul Nicolae”, au mai depus solicitări de sprijin Biserica „Fundeni”, de 5.000 lei; Parohia Şubeşti, de 10.000 lei; Parohia Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel” Vişoi, de 12.000 lei, rămânând deschisă uşa bisericilor care au nevoie de finanţare.

Biserica va amenaja un grup sanitar modern

Banii alocaţi de Primăria Câmpulung vor fi folosiţi de Biserica Sfinţii Apostoli „Petru şi Pavel” Vişoi pentru amenajarea unui grup sanitar, pentru că cel actual nu poate fi folosit de enoriaşi în condiţii optime de igienă. Toaletele vor fi racordate la reţeaua de canalizare de pe Cuza Vodă, care a fost înfiinţată acum câţiva ani. Din veniturile proprii, Biserica Vişoi reabilitează şi reface pictura troiţei de la „Turn” şi intenţionează să împrospăteze pictura care-i înfăţişează pe Sfinţii Petru şi Pavel, din medalionul de deasupra intrării în locaş, şi pe cea care simbolizează Învierea, de la capela mortuară. „Vrem să facem o toaletă modernă, actuala e undeva în magazie, nu avem condiţii de vidanjare. O să ne legăm la canalizare directă pe strada Cuza Vodă, de unde avem şi apa trasă. Nu avem altă poziţie, există o porţiune mai largă din ulicioara de comunicare şi acolo ne racordăm, că ne permite terenul. Refacem troiţa de la „Turn” şi mai avem ceva la biserică, la intrare, Sfinţii „Petru şi Pavel” şi medalionul cu Învierea, de deasupra capelei. De când sunt eu preot la Biserica Vişoi, e a treia oară când se repictează troiţa de la „Turn”. Troiţa o facem noi, biserica, iar toaletele, cu bunăvoinţa Primăriei, care ne ajută cu fonduri. La troiţa de la „Turn” lucrează un singur pictor, de la Slănic, Gheorghe Zamfir. După ce termină acolo, vine să lucreze la biserică.” ne-a declarat preotul paroh, Constantin Tarbă. Isabela FILIP

The most visited gambling websites in The UK