Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În ianuarie şi februarie, expoziţia „Nae Leonard - Prinţul Operetei”, la Muzeu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1311

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_ianuarie_2452_37.jpgAşa cum informează managerul Alexandru Oprea, Muzeul Municipal Câmpulung începe anul 2020 cu expoziţia „Nae Leonard - Prinţul Operetei”, găzduită de Secţia de Istorie şi Artă Plastică. Aceasta va putea fi vizitată în lunile ianuarie şi februarie.

Nae Leonard s-a născut la data de 13 decembrie 1886, în mahalaua Bădălan din Galaţi şi s-a stins din viaţă în plină tinereţe, la data de 24 decembrie 1928, la Câmpulung, sărac, departe de forfota prietenilor în mijlocul cărora trăise, fără medalii şi onoruri. Nae Leonard, de timpuriu, a început să se preocupe de teatru şi să trăiască în lumea artiştilor încă de la vârsta de 16 ani. El şi-a început activitatea actoricească în roluri de bătrâni, de prim-amorezi, roluri comice şi de intriganţi. În foarte scurt timp afirmându-se ca un actor cu un viitor strălucit. Pe lângă calităţile sale înnăscute: chip superb, voce frumos timbrată, muzicalitate, talent scenic cu totul excepţional, el muncea din răsputeri cu o râvnă rar întâlnită în lumea teatrului de atunci. S-a ridicat vertiginos şi, înainte de a împlini vârsta de 20 de ani, a început să strălucească ca o personalitate artistică definitiv formată în compania de operete „Grigoriu”, intitulată „Compania Lirică Română de Opere şi Operete”, cea mai serioasă şi mai durabilă companie care a existat în trecut în ţara noastră. Tatăl lui Leonard şi-a dorit să îşi îngroape feciorul la Câmpulung, însă Ministerul Artelor a hotărât să i se facă funerariile în Capitală. În consecinţă, câmpulungenii au trebuit să se mulţumească şi doar să-l petreacă pe ultimul său drum spre Gara Câmpulung pentru a fi înmormântat alături de mama sa, la cimitirul „Sfânta Vineri” din Bucureşti.

The most visited gambling websites in The UK