Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Înaltpreasfinţitul Calinic, la concertul de lansare al albumului de colinde „Am plecat la colindat!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1165

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2447_6.jpgMunicipiul Câmpulung a avut parte de un eveniment deosebit. În sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D. Aricescu” - Clubul ARO a avut loc concertul de lansare a albumului de colinde înregistrat de profesorul şi interpretul de folclor Gavriil Prunoiu, împreună cu Grupul Vocal Bărbătesc „Doruri Muscelene”, din satul Văcarea, comuna Mihăieşti, coordonat de Liviu Iana. Cu acest prilej, în sala de spectacole a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu preoţi din protopopiatul Câmpulung Muscel, reprezentanţi ai administraţiei locale şi mulţi locuitori din zona Muscelului.

În prima parte a spectacolului au urcat pe scenă grupuri de colindători venite din toate zonele judeţului Argeş, care au prezentat atât colinde tradiţionale, cât şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou: Grupul Vocal „Haiducii Vlădicii”; Grupul Psaltic „Colind”; grupulu Vocal „Mioriţa”; grupul de Colindători „Mlădiţele Mihăeştiului”; Grupul de Colindători „Muguraşii de la Schitu”; Grupul de Colindători „Carpaţi”; grupul de Colindători „Plaiuri Muscelene”; Grupul de Colindători Musicals by Gina Pavel. Acompaniamentul orchestral a fost asigurat de Cătălin Iancu (vioară), Valentin Precup (fluier), Manu Manuel (clapă), Valentin Ungureanu (inginer sunet).

Ierarhul argeşean a mulţumit colindătorilor pentru că au reuşit să păstreze tradiţiile şi obiceiurile. Gavriil Prunoiu, poate, cel mai cunoscut rapsod al plaiurilor muscelene, este originar din comuna argeşeană Boteni. Colaborând de peste 17 ani cu Grupul Vocal Bărbătesc „Doruri Muscelene”, a reuşit pentru prima data să-şi împlinească visul de a înregistra un album de colinde autentice din zona Muscelului. Noul album de colinde a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Argeş. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK