Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

În lipsa zăpezii, la Măţău, Moş Crăciun a venit cu „trăsioara”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1608

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Decembrie_2447_7.jpgÎn lipsă de zăpadă, Moş Crăciun s-a adaptat şi a venit la Măţău şi Coceneşti cu o superbă trăsură. A fost, însă, la fel de darnic, fiind primit cu multă căldură şi dragoste, cântece, dansuri şi poezii, colinde şi urături, cum numai măţăuanii ştiu s-o facă!

Totul a fost pus la cale, la fel ca şi în anii trecuţi, de învăţătorul Aurelian Grigore, aflat la ultimul an de activitate didactică şi pedagogică la Şcoala Primară Coceneşti, care a fost înfiinţată în anul 1929. De altfel, odată cu retragerea dascălului Aurelian Grigore, prin pensionare, unitatea de învăţământ îşi va închide porţile, copiii din Coceneşti urmând să meargă la cursuri la Măţău. Pentru ultima dată, Moş Crăciun a fost aşteptat, joi, 19 decembrie, în curtea şcolii. N-a venit cu sania, pentru că zăpada se lasă aşteptată, ci cu o trăsură, frumos împodobită, trasă de doi cai. Moşul a făcut mai întâi o scurtă vizită prin şcoală, însoţit de copii şi învăţătorul „Rică” Grigore, după care a îmbarcat elevii, îmbrăcaţi în costume populare autentice, în trăsura sa şi a pornit, pe fundal de colinde, spre Căminul Cultural Măţău, acolo unde cadrele didactice ale şcolii gimnaziale din localitate au organizat serbarea de Crăciun. Rând pe rând, au urcat pe scenă copiii de la grădiniţă, elevii de la Coceneşti şi cei de la Şcoala Gimnazială Măţău, care au încântat asistenţa printr-un frumos program artistic din care nu au lipsit colindele, pluguşorul, sorcova şi jocul caprei. La final, după ce moşul a împărţit cadourile generoase, spectatorii au fost invitaţi să guste din prăjiturile făcute acasă de copii, primind la plecare şi câte o decoraţiune artizanală de Crăciun, făurite tot de elevi. Alex BARBU

The most visited gambling websites in The UK