Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A doua ediţie a Simpozionului Internaţional „Apel la memorie. Victimele războaielor”, la Câmpulung

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1232

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Septembrie_2419_Clipboard03.jpg

Cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, în sala de festivităţi a Protoieriei Câmpulung Muscel, în perioada 16-18 septembrie 2019, se va desfăşura Simpozionul Internaţional: „Apel la memorie. Victimele războaielor”, ediţia a doua.

Luni 16 septembrie 2019, a avut loc deschiderea oficială a lucrărilor şi citirea mesajelor de felicitare primite din partea instituţiilor centrale şi locale. A urmat deplasarea la Cimitirul Ortodox Flămânda, unde există un Monument al Eroilor Polonezi. S-au depus coroane şi s-au oficiat servicii religioase de pomenire. Delegaţia a mai dus coroane şi flori la complexul monumental „Zidul Roşu”, dedicat Rezistenţei Armate Anticomuniste din fostul judeţ Muscel; la Mausoleul Mateiaş. Cu această ocazie, s-a dezvelit o placă comemorativă, menită să marcheze prezenţa în reşedinţa patriarhală din comuna Dragoslavele a mareşalului Edward Rydz-Smigly, comandantul suprem al Armatei Poloneze, refugiat aici timp de 14 luni (octombrie 1939 - decembrie 1940). Prima zi s-a încheiat cu lucrările propriu-zise de către conferenţiarii înscrişi cu comunicări la sesiunea dedicată Poloniei (printre aceştia s-au numără nu mai puţin de patru profesori de la Universitatea din Lodz, condusă de Andrzej Dubicki, un bun cunoscător al limbii române). Astăzi, 17 septembrie 2019, se vor desfăşura lucrările a nu mai puţin de trei sesiuni ştiinţifice dedicate Cehoslovaciei, Ţărilor Baltice. Mâine, altă zi a Simpozionului Internaţional se va încheia cu plecarea spre Bucureşti.

 

The most visited gambling websites in The UK