Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Pe 23, Mica Unire, marcată la Ţiţeşti

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2353_6-7-mica-unire-titesti.jpgMiercuri, 23 ianuarie, la 13.30, aproape 160 de copii, cadre didactice, consilieri locali, angajaţi ai Primăriei, părinţi şi bunici ai elevilor şi-au dat întâlnire în centrul comunei Ţiţeşti, rând pe rând, pentru a sărbători, în avans, Mica Unire, aşa cum se sărbătoreşte de 160 de ani încoace. Cu toţii au ascultat cântece patriotice, s-au prins în hora unirii, dar au şi primit o lecţie de istorie din partea primarului Gheorghe Savu.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești. Acum, la 160 de ani, multe comune au ales să sărbătorească în avans din cauza zilei libere date de statul român, iar la Ţiţeşti, întâlnirea a fost una remarcabilă, deoarece numărul celor prezenţi a fost neaşteptat de mare. Primarul comunei, Gheorghe Savu, le-a transmis un cuvânt de bun venit celor care au ţinut să participe la acest eveniment, dar a vorbit şi cu dezamăgire despre elevii şi cadrele didactice care ar fi trebuit să fie prezente. "Vreau să vă mulţumesc pentru că aţi făcut acest pas. Aş vrea să marcăm frumos acest eveniment. M-aş fi bucurat să fi fost aici toate cadrele didactice şi cu copiii de la clasele V-VIII. Aici văd doar Valea Mânăstirii, dar este bine şi aşa şi vă mulţumesc.", a transmis edilul, continuând cu o mică descriere istorică a zilei de 24 ianuarie şi a semnificaţiei pe care o poartă această dată pentru românii de pretutindeni. Finalul a fost marcat de o horă la care au participat toţi cei prezenţi, jucând şi cântând versurile patriotice în acelaşi timp. 

 

The most visited gambling websites in The UK