Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Creşte dezinteresul pentru cultură

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1825

 

Majoritatea instituţiilor de cultură din Câmpulung au constatat că interesul muscelenilor pentru cultură scade tot mai mult, mai ales în rândul tinerilor. Într-o analiză a Muzeului, managerul Alexandru Oprea a trecut pe lista ameninţărilor şi această problemă, alături de altele.

Tinerii, în timpul liber, preferă să meargă în baruri, cârciumi şi alte locuri, de la zi la zi scăzând tot mai mult interesul pentru cunoaştere, pentru descoperirea artelor, a istoriei şi a tot ceea ce ne face să fim oameni, musceleni, români. Uităm de tradiţii, de trecutul înaintaşilor, de obiceiurile locului şi de importanţa zonelor în care locuim, deoarece refuzăm să ne mai implicăm, să mai citim, să ne păstrăm minimul de cultură generală vie şi neschimbată. În conferinţa sa de presă de la începutul anului, managerul Alexandru Oprea a punctat acest lucru ca una dintre cele mai mari ameninţări ale dezvoltării proiectelor cultural-educative, alături de alte probleme de natură diferită, ce trebuiesc monitorizate permanent.

"La capitolul posibile ameninţări, ne lovim de instabilitatea mediului economic şi social, instabilitatea financiară, lipsa coerenţei şi determinării la nivelul administraţiei centrale şi regionale. Avem mari probleme de legislaţie în domeniul muzeal şi suntem rău şi cu concurenţa celorlalţi în privinţa petrecerii timpului liber. Este o ameninţare găsită în toată ţara. Sâmbăta şi duminica, omul preferă să se ducă la mall, decât să vină la o activitate culturală. Asta este o permanentă concurenţă între spaţiul cultural educativ şi petrecerea timpului liber într-un mod necultural şi needucativ.", a declarat Alexandru Oprea.

Problema pe care o are Muzeul o au, de fapt, toate instituţiile de cultură din municipiu şi de peste tot, iar mulţi dintre cei care cunosc importanţa istoriei, a artelor şi a culturii nu se gândesc cum ar fi un oraş fără activităţi culturale, în care oamenii să trăiască doar cu acţiuni politice şi cu viaţa simplă şi monotonă de zi cu zi. Devenim roboţi, axaţi doar pe ţeluri şi obiective, uitând de tot ce ne înconjoară şi de cei care au făcut multe pentru ţară, pentru ca noi, astăzi, să avem două lucruri unice şi cele mai importante: să fim liberi şi să avem dreptul de a alege. 

Pentru acest an s-au pregătit mai multe activităţi, de la expoziţii permanente, expoziţii temporare, ateliere interactive, tradiţii militare şi până la prezentări ale Câmpulungului şi Muscelului, expoziţii inedite de documente sau prezentări ample ale istoriei neamului şi locului. 

The most visited gambling websites in The UK