Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muzeul Municipal caută voluntari

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2348_6-7-muzeu-sectie-istorie.jpgInstituția condusă de Alexandru Oprea, momentan, are un număr de 19 angajați, pe toate secțiile Muzeului Municipal, precum: Secția de Istorie, Secția de Etnografie, Casa Memorială “George Topârceanu” și Mausoleul Eroilor de la Mateiaș. Necesitatea personalului crește permanent, mai ales atunci când acțiunile culturale cuprind un public numeros sau o pregătire mai amplă, iar în acest sens, managerul Muzeului ne-a povestit despre Programul de Voluntariat. 

"Punctele slabe pe care le mai are Muzeul Municipal, în acest moment, se referă la personalul insuficient faţă de întreg patrimoniul pe care îl avem de gestionat, starea de oboseală accentuată a personalului redus prin restructurările din anii 2010-2012, pentru că vorbim de situaţii când oamenii nu au weekend-uri, când oamenii trebuie să stea peste program, din cauză că nu am suficienţi oameni să îi rulez.", a spus Alexandru Oprea.

 Programul de voluntariat vine ca o continuare din anii trecuţi, însă cu mai multe speranţe pentru anul 2019. În acest moment, la secţiile Muzeului, numărul de angajaţi este doar teoretic, deoarece din diferite motive, printre care medicale, trei posturi nici nu sunt disponibile. 

"Sunt oamenii în concedii medicale, cu afecţiuni mai serioase, şi, practic, nu ne putem folosi de ei momentan. La angajaţi, nu intenţionez decât să identific mai mulţi voluntari, să fie oameni care să dorească să lucreze voluntar  în Muzeu, pentru că legislaţia în domeniul resurselor umane spune foarte clar că, la numărul de locuitori, o Primărie poată să aibă un anume număr de angajaţi. Orice post în plus la Muzeu ar însemna să se ia de la alte instituţii. Mă îndoiesc că managerii acelor instituţii ar fi de acord să rămână fără oameni ca să se dea muzeului.”, a continuat Alexandru Oprea. 

Programul de Voluntariat la Muzeul Municipal Câmpulung poate fi o rampă de lansare pentru iubitorii de istorie, de artă şi de cultură, care, în timpul liber, pot avea de învăţat lucruri inedite, pe care mai târziu să le aprofundeze la studiile superioare, însă voluntariat pot face persoane de orice vârstă, care doar să îşi dorească să colaboreze şi să se implice activ în programele educative şi culturale ale instituţiei. 

The most visited gambling websites in The UK