Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Câmpulungul va avea Centru de Informare Turistică

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2019_Ianuarie_2348_2-3-centru.jpgÎn ziua de astăzi, mai multe localităţi îşi fac promovare din nimic, agăţându-se de orice tradiţie şi orice obicei al locului. În acest sens, s-a înţeles, după atâţia ani, că şi municipiul Câmpulung are nevoie de promovare turistică, prin prezentarea zonelor şi traseelor culturale şi istorice. În sfârşit, oraşul de la poalele Măgurii va avea Centru de Informare Turistică, acest lucru fiind de bun augur pentru că municipiul Câmpulung nu este cunoscut de turişti, din cauza lipsei totale de promovare din toate punctele de vedere. 

Un oraş istoric, un oraş din care au plecat mari personalităţi, un oraş cu şcoli de renume la nivel naţional şi internaţional, dar, totuşi, fără nicio promovare. Aşa a fost până acum, când doar câţiva oameni pasionaţi au reuşit să le prezinte şi turiştilor câteva din tradiţiile şi obiceiurile cetăţii lui Negru Vodă. Pentru acest an, Muzeul Municipal Câmpulung a venit cu noutatea înfiinţării unui centru special de promovare turistică, mai ales că instituţia cuprinde acest centru, nefiind nevoie de angajaţi suplimentari sau de suplimentarea cu materiale necesare promovării, asta deoarece angajaţii muzeului au competenţa de a se descurca şi cu promovarea continuă a oraşului. „Dacă vă aduceţi aminte, în 2017, Consiliul Local, la propunerea Muzeului Municipal Câmpulung, a decis ca în cadrul Muzeului Municipal Câmpulung să funcţioneze şi Centrul de Informare Turistică al municipiului. Mi s-a părut mie că, după 15 ani, de când există legislaţie, totuşi, municipiul Câmpulung nu avea un centru de informare turistică. Şi dacă nimeni altcineva nu a avut interesul sau dorinţa, ar fi bine să se facă în Muzeu. Centrul de Informare Turistică reprezintă un avantaj, pentru că acesta va aduce şi vizitatori. Nu neapărat toţi turiştii sunt interesaţi de cultură sau de patrimoniu, dar pot fi interesaţi de trasee culturale, de trasee turistice sau de alte informaţii de acest gen. În felul acesta, turiştii intră în Muzeu vrând-nevrând. Din punctul de vedere al municipiului, decât să investească într-o altă instituţie, care să se numească centru de informare turistică, o are deja pe cea a Muzeului, unde este şi personal de limbă străină şi capacitatea de a produce material de promovare, unde este un nucleu de informaţie asupra tot ceea ce înseamnă. Trebuie doar să ne diversificăm din zona muzeală, în zona turistică.”, a explicat managerul Muzeului, Alexandru Oprea. 

Centrul de Informare Turistică va veni cu multe surprize pentru musceleni, dar şi pentru turiştii care vor trece prin Câmpulung. Programul centrului vine în completarea altor cinci programe speciale ale Muzeului pentru mandatul managerului pe perioada 2019-2023. 

 

sursa foto: Mihai Oprescu

Evenimentul Muscelean