Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Centenarul, sărbătorit la Lereşti

  • Written by D.B
  • Hits: 957

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2340_6-7-leresti.jpgCa în fiecare an, administraţia locală a comunei Lereşti a avut pregătit un program mai amplu, dedicat zilei de 1 Decembrie. Sâmbătă, zeci de persoane s-au alăturat organizatorilor la o serie de manifestări realizate în cinstea eroilor şi a celor 100 de ani împliniţi, de la Marea Unire. 

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2340_6-7-leresti2.jpgLa 09.40, invitaţii s-au întâlnit în faţa Primăriei comunei Lereşti, iar de acolo, cu toţii au mers spre Cimitirul Eroilor din Ţarină. La cimitir, s-a dat onorul armatei, mai exact militarilor de la Batalionul 30 vânători de Munte „Dragoslavele”, s-a intonat imnul naţional, urmat de o slujbă religioasă organizată de un sobor de preoţi şi o depunere de coroane şi jerbe de flori. După acest cimitir, cu toţii au repetat aceeaşi activitate la Monumentul Eroilor din Valea Foii.

La 14.00, la Ateneul din Voineşti, un moment special a fost realizat de o paradă de cai, la fel ca anul trecut, iar după intonarea imnului şi depunerea de coroane, elevii Şcolii din Lereşti au susţinut, îmbrăcaţi în straie populare, un program artistic. Primarul comunei Lereşti, Marian Toader, şi acesta îmbrăcat aşa cum se îmbrăcau boierii acum 100 de ani, le-a transmis celor prezenţi un bun venit, a vorbit despre importanţa zilei de 1 Decembrie şi despre cât de mult contează să ne cinstim eroii. Alături de edilul comunei s-au aflat şi membrii Ansamblului „Alunelu”, cei care i-au unit pe toţi cei prezenţi într-o horă mare, aşa cum românii de pretutindeni o făceau acum  100 de ani. 

La final, călăreţii, urmaţi de maşini de epocă şi de toţi participanţii, s-au deplasat la Primăria Lereşti, acolo unde, la ora 16.00, după intonarea imnului şi realizarea slujbei religioase, elevii şcolii din Lereşti şi Asociaţia Culturală Lereşti au susţinut un program artistic, cuprinzând şi Hora Unirii. La 17.00, la Monumentul Eroilor de la Biserica „Înălţarea Domnului”, activităţile dedicate zilei de 1 Decembrie au luat sfârşit. D.B.

 

The most visited gambling websites in The UK