Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

S-a reeditat povestea eroilor musceleni

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1798

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2338_6-7-arte-armata.jpgÎn numele eroilor şi în an de Centenar, Muzeul Municipal din Câmpulung şi Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” organizează miercuri, 28 noiembrie, un eveniment unic. Este vorba despre reeditarea cărţii „În luptă cu Regimentul Muscel No. 30”, aparţinătoare a  Lt. Col. Corneliu Calotescu, un erou muscelean întors din Primul Război Mondial, care a ţinut să editeze un volum de carte prin care să prezinte istoria necontenită a eroilor musceleni. 

Evenimentul va avea loc la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, miercuri, 28 noiembrie, ora 11.00, în prezenţa administraţiei locale şi a mai multor reprezentanţi din diverse structuri ale Armatei. Activităţile dedicate lansării celei de-a doua ediţii a cărţii lui Calotescu vor cuprinde mai multe momente importante realizate de Batalion şi Muzeu. Cartea va fi prezentată de Col. (r) Nicolae Uszkai, un cadru militar ce rar poate fi întâlnit, asta datorită implicării sale în tot ce ține de istoria neamului. 

Cartea Lt. Col. Calotescu reprezintă unul dintre cele mai bune exemple de memorialistică de război în care acuratețea istorică, garantată de calitatea de martor ocular se îmbină cu un stil literar direct. „În luptă cu Regimentul Muscel No. 30“ este, în egală măsură, jurnal de război, dar şi confesiune personală. Este, astfel, uşor de afirmat că volumul reeditat acum reprezintă nu doar o extrem de valoroasă lecţie de istorie de o acuratețe indiscutabilă, dar şi o operă de literatură memorialistică, iar reeditarea celui de-al doilea volum se vrea a fi o continuare a informării asupra eroilor musceleni care au scris istorie. 

 

The most visited gambling websites in The UK