Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Muscelul, în ochii întregii ţări

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2333_8-tvr.jpgO emisiune iubită de toată ţara, realizată de televiziunea naţională a românilor, "Exclusiv în România", a fost dedicată zonei Muscel. Reporterul Lorelei Mihală şi realizatorul Cristian Tabără au vizitat mai multe locuri în care s-a scris şi se scrie în continuare istoria Muscelului. 

Prima vizită a fost la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, unde, cu un ARO strâns legat de Muzeul Automobilului Românesc, reporterii au fost întâmpinaţi de Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal din Câmpulung, acesta şi echipa sa fiind îmbrăcaţi în uniforma Armatei Române din Primul Război Mondial. După ce au stat de vorbă cu managerul muzeului şi au vizitat comoara istorică, reporterii TVR1 au plecat spre Lereşti, la locuinţa lui Paraschiv Simăn. Ajunşi acolo, au fost întâmpinaţi de o minune de om, care le-a povestit cu patimă întâmplările sale din război, el fiind de-o vârstă cu România Mare.

"Este important să cunoaştem un om născut odată cu România. Un om care sărbătoreşte şi el 100 de ani. Îl găsim la Lereşti, foarte aproape de Câmpulung Muscel", aceasta a fost descrierea lui Cristian Tabără, un îndemn frumos de a veni la Câmpulung, pentru istorie. După vizita la Paraschiv Simăn, realizatorii emisiunii au mers pe urmele arhitecturii deosebite a municipiului Câmpulung, la care au participat şi italienii, prin contribuţia la dezvoltarea locală. Finalul reportajului vorbeşte despre mănăstirile rupestre de la Corbii de piatră şi Nămăieşti. 

Nu este prima dată când emisiunea "Exclusiv în România" vorbeşte despre Câmpulung sau zona Muscel. În primăvara anului 2016 a fost prezentat culoarul Rucăr - Bran, iar câteva luni mai târziu s-au prezentat Bulevardul Pardon, Grădina Publică "Merci", Castrul Roman Jidova, Vila Golescu, Elena Arnăuţoiu şi Masivul Iezer Păpuşa. 

The most visited gambling websites in The UK