Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Reconstituire istorică la Mateiaş, pe 27 octombrie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1317

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2329_12-reconstiture.jpgUn frumos eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri va fi organizat la sfârşitul acestei săptămâni, mai exact sâmbătă, pe 27 octombrie. Mausoleul Eroilor de la Mateiaş va găzdui un eveniment de reconstituire istorică, urmată de alocuţiuni, prezentare trupe de paradă de epocă şi multe alte activităţi istorice realizate de profesionişti.

Sâmbătă, 27 octombrie, Muzeul Judeţean Argeş, în colaborare cu Asociaţia Historia Renascita, Muzeul Municipal şi Primăria Câmpulung organizează un eveniment de reconstituire istorică la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului "Reconstituire. Trupe în Primul Război Mondial" şi este finanțat de către Consiliul Judeţean Argeş şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. Evenimentul va începe la ora 10.00 şi va cuprinde o prezentare de trupe de epocă pe terasa de paradă a Mausoleului Eroilor de la Mateiaş, scurte alocuţiuni ale organizatorilor şi invitaţilor speciali, precum şi crearea unui scenariu de luptă şi elemente de interacţiune cu publicul.  Detaşamentul Mateiaş, principala atracţie la eveniment, este trupa argeşeană de reconstituire istorică pe Primul Război Mondial, înfiinţată prin parteneriatul dintre Asociaţia Historia Renascita din Pitesti şi Muzeul Municipal Câmpulung. Cei prezenţi vor avea ocazia să cunoască îndeaproape elemente de istorie militară din partea voluntarilor de reconstituire istorică din Detaşamentul Mateiaş format din Asociaţia Historia Renascita şi Muzeul Municipal Câmpulung și Garda Naţională din Alba Iulia, de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.  

 

The most visited gambling websites in The UK