Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Mariana Filipescu a expus la Biblioteca Judeţeană

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1318
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/images2/1.jpg'
There was a problem loading image 'images/images2/1.jpg'

1.jpgDe curând, la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Piteşti a avut loc vernisajul câmpulungencei Mariana Filipescu. Alături de artistă s-au aflat pictorii musceleni, dar şi personalităţi ale culturii din Argeş.
În organizarea Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, a Cenaclului de Arte Plastice „I.D. Negulici” şi a Centrului Cultural Judeţean Argeş, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” a găzduit vernisajul de pictură intitulat sugestiv „Romanţă pentru ochi şi suflet” al artistei Mariana Filipescu.
La acest vernisaj, în care artista a expus nu mai puţin de 36 de opere, au fost prezenţi pictori din Cenaclul de Arte Plastice, scriitori, artişti, reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene, ai Centrului Cultural Judeţean Argeş, preşedintele Asociaţiei Corale Ars Nova, directorul Bibliotecii Judeţene Octavian Sachelarie, directorul Centrului Cultural Judeţean Argeş Araxy Negoşanu, profesorul de muzică Magdalena Ioan şi maestrul folclorist Moise Mitulescu, cel care a compus Romanţa Câmpulungului, alături de scriitoarea Maria Chirtoacă.
În Câmpulung, multă lume cunoaşte talentul artistic al Marianei Filipescu, atât pentru vocea sa, cât şi pentru modul în care pictează, însă nu mulţi ştiu cum a început aceasta.
„Am cochetat de mică cu muzica şi desenul din timpul şcolii generale. M-am gândit că vine vârsta de pensionare şi aş putea să fac şi lucrul acesta. Şi Liviu Cioacă m-a motivat. Ştiu că mai am de învăţat, însă este frumos ceea ce fac.”, a declarat Mariana Filipescu.
Evenimentul a fost dedicat Centenarului Marii Uniri, iar artista a purtat costum popular specific zonei Muscel, a cântat alături de elevi ai Şcolii de Muzică din Câmpulung cântece patriotice, în acompanierea zecilor de oameni prezenţi. D.B.

The most visited gambling websites in The UK