Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Premiul cel mare la Posada Rock a ajuns la Alpha Q din Sibiu

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2314_posada.jpgTimp de trei zile, municipiul Câmpulung a fost capitala muzicii rock din România şi de peste hotare. Festivalul Rock Posada a fot şi anul acesta o reuşită totală, eveniment în care au concertat trupe de răsunet în muzica rock şi au participat 10 formaţii în concurs. Premiile au fost destul de însemnate, iar marele premiu a ajuns la Sibiu, la trupa Alpha Q, în urma unei alegeri a juriului.

Note de chitară, tobe şi bas au răsunat în Câmpulung în perioada 31 august - 2 septembrie, cu ocazia celui mai mare festival tip concurs, de muzică rock din România. Festivalul Posada Rock a fost organizat de Asociaţia Rock Culture, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung, fiind un proiect prioritar al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. Evenimentul a debutat vineri, 31 august, în Sala de Consiliu a Primăriei, unde organizatorii, Bogdan Trâmbaciu şi Răzvan Brăileanu, au ţinut o conferinţă de presă energică, în care au prezentat programul evenimentului şi faptul că festivalul a rămas şi în acest an o rampă de lansare pentru trupele rock tinere, păstrându-şi şi consolidându-şi statutul de cel mai vechi şi important festival concurs din ţară.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2314_posada3.jpgPeste 3.500 de persoane au participat în fiecare zi a festivalului, pentru a vedea atât trupele din concurs, cât şi formaţiile invitate în recital. În concurs au fost zece trupe, alegerea juriului fiind una destul de grea, asta deoarece la preselecţii numărul înscrierilor a fost destul de mare. Vineri, în concurs au intrat trupele MBP - Mihai Barbu Project din Bucureşti, Lucky Thirteen din Brașov, Tenebres din Iaşi, Machiavellian God din Bucureşti şi Lion's Roar din Cluj-Napoca. În recitalurile care au strâns şi mai mulţi participanţi, au cântat: Magica, Royal Hunt şi Stratovarius. Formaţiile din recital au făcut o atmosferă de zile mari la eveniment, iar absolut toţi cei prezenţi, de la cel mai mic şi până la cel mai mare, au dansat şi au cântat fiecare vers al pieselor interpretate de renumiţii artişti.

Sâmbătă, în concurs au fost celelalte cinci formaţii înscrise şi anume: GAV din Cluj-Napoca, The Wax Road din Ungheni - Republica Moldova, Alpha Q din Sibiu, Ohhimark din București şi Divided By Perception din Cluj-Napoca. Recitalurile serii au fost oferite de Gray Matters, Yellowcake, Luna Amară şi faimoşii americani de la Ugly Kid Joe, trupa care a captat mii de adolescenţi, ani la rând. Ultima zi a festivalului concurs a fost duminică, 2 septembrie, atunci când a avut loc Gala Laureaţilor, cu decernarea premiilor I, II, III, marele premiu şi premiul special.

Juriul concursului din acest an a avut o misiune grea în a delibera câştigătorii, asta datorită faptului că, de la an la an, vin tot mai multe trupe din ce în ce mai bune în concurs. Juraţii au fost: Lenţi Chiriac, Alex Revenco, Andy Ionescu, Bogdan Prundeanu, Răzvan Brăileanu, Denis Uţă şi Bogdan Ştefan Trâmbaciu, cei care au stabilit palmaresul concursului.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2018_2314_psada2.jpgPremiul I a ajuns la The Wax Road din Ungheni, Republica Moldova, suma premiului fiind de 1.000 de euro. Premiul II, cu suma de 500 de euro, a ajuns la Divided by perception din Cluj Napoca, iar premiul III, cu suma de 200 de euro, a ajuns la Machiavelian God din Bucureşti. Aceeaşi echipă din Cluj a primit, pe lângă premiul III, şi premiul de popularitate „Zaharia Rădulică”, în suma de 500 de euro, şi acesta. Marele premiu a ajuns anul acesta la Sibiu, la trupa Alpha Q. Suma premiului a fost de 2.000 de euro. Trupa din Sibiu a mai primit şi Premiul „Underground Music”, reprezentând un pachet de promovare pentru echipa câştigătoare. Fiecare trupă câştigătoare a mai cântat în recital, iar seara a fost încheiată de spectacolul realizat de formaţiile Last Hope, E.M.I.L şi Dog Eat Dog. Prima ediţie a avut loc în anul 1986, în perioada comunistă. Însă de la început s-a dorit a fi un festival-concurs, care, timp de trei zile, aduce la Câmpulung cele mai valoroase formaţii rock ale muzicii româneşti. Şi anul acesta, festivalul concurs a fost o reuşită totală.  

sursa foto: Duca Dan - Electic Eye

The most visited gambling websites in The UK