Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

A debutat Simpozionul „Slove Muscelene”

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1186

b_400_250_16777215_10_images_2301_slove.jpgSala de Festivităţi a Primăriei Câmpulung a fost neîncăpătoare pentru zeci de iubitori de cultură şi istorie, care au participat la prima zi a Simpozionului „Slove Muscelene”. Aflat la cea de-a X-a ediţie, simpozionul s-a dovedit a fi de la an la an un adevărat succes, asta datorită personalităţilor marcante care au conferenţiat timp de două zile. La deschiderea oficială au avut loc discursuri şi mesaje din partea unor personalităţi de renume, lucrări în plen, lansări de carte, prezentări de proiecte şi premieri importante. 

În organizarea Primăriei Municipale, a Bibliotecii Municipale„Ion Barbu” şi a Asociaţiei DIGILIB Muscel, zilele de 19 şi 20 iulie au fost dedicate culturii de calitate din oraşul lui Negru Vodă. Joi, în prima zi a simpozionului, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, la care au participat nume de răsunet în cultura, istoria şi mediul biblioteco-economic din România. În faţa unui număr mare de persoane aflate în sală, la prezidiu s-a aflat primarul municipiului Câmpulung, Liviu Ioan Ţâroiu, profesorul universitar doctor inginer Dr.H.C. Doina Banciu, profesorul universitar doctor Adrian Badea, preşedintele Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, preot doctor Ştefan Ştefănescu, directorul Bibliotecii Municipale „Ion Barbu” din Câmpulung, Manuela Catrina, secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, şi nu în ultimul rând, conferenţiarul universitar doctor Mireille Rădoi, actual director la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”. Cu toţii au ţinut discursuri de deschidere şi au transmis mesajele oficiale din partea instituţiilor reprezentate, iar apoi au avut loc seria de lucrări în plen şi o lansare de carte. Vineri, 20 iulie, la Biblioteca Municipală „Ion Barbu” din Câmpulung, toată dimineaţa au avut loc sesiuni de lucrări ştiinţifice, iar la final s-au tras concluziile principale asupra activităţilor. Cu mai multe detalii despre cea de-a X-a ediţie a Simpozionului „Slove Muscelene” vom reveni în ediţiile viitoare. 

 

The most visited gambling websites in The UK