Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Şcoala de Vară a adus numeroase personalităţi la Câmpulung

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 922

b_400_250_16777215_10_images_2301_scoala-de-vara2.jpgZilele de 16 şi 17 iulie au fost dedicate culturii şi istoriei din municipiul Câmpulung. Muscelenii au avut ocazia să participe la cea de-a treia ediţie a Şcolii de Vară: „Istorie, civilizaţie şi cultură în spaţiul românesc”. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, Liceul Teoretic „Dan Barbilian” şi Universitatea din Piteşti. 

Au fost două zile de activităţi culturale, istorice şi de informare, la Câmpulung, organizate cu ocazia celei de-a III-a ediţii a Şcolii de Vară. Deschiderea evenimentului a fost făcută la instituţia de învăţământ gazdă, Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, acolo unde au participat numeroase personalităţi din mediul universitar, academic şi cultural, care au dezbătut numeroase teme de o deosebită importanţă istorică şi culturală. 

„Organizăm cea de-a III-a ediţie a Şcolii de Vară, activitate cultural-ştiinţifică, ce se regăseşte în calendarul activităţilor cultural-educative organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Câmpulung, manifestare aflată la a XX-a ediţie. Ne dorim să promovăm valorile culturale şi spirituale în acest ţinut binecuvântat  de Dumnezeu, în locul unde s-a scris primul document în Limba română. Noi, Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, în colaborare cu Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, ne gândim că avem un rol important pentru elevi, acela de a le sădi interesul pentru tot ce înseamnă cultură, spiritualitate şi am organizat această Şcoala de Vară pentru a ne adresa tuturor celor care iubesc cultura şi apoi istoria. Ne dorim ca la Câmpulung să vă simţiţi ca acasă!”, a transmis preotul Ştefan Ştefănescu.

La eveniment a fost prezent şi viceprimarul Mărgărin Blidaru, care a ţinut să transmită un mesaj, atât din partea sa, cât şi din partea primarului Ţâroiu şi a consilierilor locali. „Primăria şi Consiliul Local Câmpulung susţin toate activităţile culturale organizate de instituţiile de cultură, respectiv Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, cu ocazia Zilelor Municipiului. Salutăm prezenţa la această manifestare ştiinţifică şi culturală a participanţilor din mediul universitar, institut de cercetare, muzee şi biblioteci, care vor susţine lucrări ştiinţifice de înaltă ţinută profesională din domeniile de specialitate diferite ca abordare. Dorim mult succes!”, a spus viceprimarul Blidaru.   

Unul dintre cei mai mari susţinători ai Bibliotecii Municipale, atunci când vine vorba despre activităţi culturale, este profesorul Nicolae Zaharia, directorul Liceului Teoretic „Dan Barbilian”. Acesta organizează, în parteneriat cu biblioteca, numeroase activităţi culturale şi educaţionale pentru elevii din Câmpulung. 

„Mă bucur să vă fiu gazdă. Aşa cum aţi observat în programul pe care l-aţi primit, la această a III-a ediţie, calitatea oamenilor este una deosebită, cu siguranţă, şi comunicările. Vă urez succes în activităţile pe care o să le desfăşuraţi.”, a transmis cu emoţie Nicolae Zaharia. Din partea Universităţii din Piteşti a fost prezent decanul August Bărbulescu. Universitatea din Piteşti, Facultatea de Istorie în speţă, a luat parte la ceea ce înseamnă organizarea Şcolii de Vară. Acest proiect a luat fiinţă la Piteşti, iar mai apoi a continuat la Câmpulung.  

b_400_250_16777215_10_images_2301_scoala-de-vara.jpgMajoritatea activităţilor organizate la Biblioteca „Ion Barbu” sunt realizate cu Cercul de Istorie „Gheorghe I. Brătianu”. Parteneriatul a fost permanent unul de succes, iar sesiunile de comunicări ştiinţifice, desfăşurate lunar, au adus numeroase teme istorice dezbătute de istorici de renume. „Mă bucur că am reuşit, după atâţia ani, să organizăm această manifestare, Şcoala de Vară. Dacă nu ar fi fost părintele Ştefănescu, nu am fi reuşit, dar iată că se întâmplă şi sper să fie o manifestare de excepţie.”, a transmis conferenţiarul universitar doctor Claudiu Neagoe. Finalul deschiderii oficiale a evenimentului a fost făcut de un mare istoric, cel care transmite istoria doar din clipiri. Din partea Institutului pentru Studii Politice de Apărare şi de Istorie Militară, profesorul universitar doctor Petre Otu, a susţinut o prelegere istorică dedicată Centenarului Marii Uniri, evenimentul fiind unul impresionant. 

În cea de-a doua parte a zilei  de 16 iulie şi a doua zi, pe 17  iulie, au conferenţiat o serie de istorici pe teme dedicate Centenarului Marii Uniri, spaţiului românesc şi culturii din ţara noastră. 

The most visited gambling websites in The UK