Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Tradiţiile româneşti, în inimile oamenilor din Dâmbovicioara! Ziua Naţională a Costumului Popular i-a unit pe săteni într-un frumos eveniment

 

b_400_250_16777215_10_images_2282_db4.jpgZiua de 13 mai a fost dedicată Zilei Naţionale a Costumului Popular. Ca de fiecare dată, la astfel de sărbători memorabile pentru ţara noastră, comuna Dâmbovicioara iese în prim plan pentru Muscel, cu activităţi frumoase şi bine organizate. Data de 13, dedicată acestei sărbători, a picat în ziua de duminică, moment în care oameni cu suflet pentru valorile româneşti au ales să sărbătorească la Biserică.

Reprezentanţii Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, împreună cu prieteni, rude şi cunoştinţe, şi-au dat întâlnire la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, de la Podu Dâmboviţei, pentru a promova tradiţiile şi costumul popular şi pentru a participa la slujba de duminică. Şi au participat îmbrăcaţi cu toţii aşa cum românii o făceau în vremurile în care portul popular era cel care era purtat cu mândrie, de la cel mai mic şi până la cel mai mare. „Astăzi, am avut ocazia din nou de a ne bucura de tradiţie, de frumuseţe şi de costumul popular. Mă bucur să văd că din ce în ce mai multe persoane răspund invitaţiei noastre de a participa la astfel de activităţi. Şi pentru a celebra costumul popular, ne-am întâlnit la Biserica „Sfinţii Împăraţi”, pentru a asculta slujba de duminică în cele mai frumoase veşminte ale românilor.  Am realizat o şedinţă foto şi intenţionam să mergem şi pe Cheile Dâmbovicioarei, însă nu ne-a mai ajutat vremea. Ca de fiecare dată, astfel de activităţi mă bucură, pentru că sunt făcute din suflet.”, ne-a declarat Raluca Busioc, reprezentanta Centrului de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara.

b_400_250_16777215_10_images_2282_db1.jpgŞedinţa foto reprezintă şi un început al unui nou proiect şi anume acela de a promova bisericile din localitate. Prima parte a reprezentat promovarea Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, iar, în perioada următoare, organizatorii îşi doresc să promoveze şi bisericile din Dâmbovicioara şi Ciocanu.

O parte frumoasă a evenimentului a fost aceea în care persoanele care nu au putut ajunge la eveniment au trimis poze cu portul popular. S-a realizat un album, al unor oameni iubitori de tradiţie şi frumos. 

b_400_250_16777215_10_images_2282_db2.jpgFotografia zilei, după cea de grup din faţa bisericii, a aparţinut familiei Boghez, care nu a putut ajunge la eveniment. Cel mai vârstnic membru este Tanti Fiţa, care are 80 de ani şi, din motive medicale, nu a putut ajunge, însă, cu o zi înainte, a realizat o poză alături de familie, cu toţii îmbrăcaţi în portul popular. Această bătrânică exemplară este principala participantă la şezătorile ce au loc în comuna Dâmbovicioara, cea mai activă persoană care, la fiecare activitate, demonstrează că vârsta şi anii trecuţi nu te fac să uiţi tradiţiile şi obiceiurile locului. 

 

The most visited gambling websites in The UK