Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Soţia secretarului Ghinea, Gabriela, şi-a expus operele într-un eveniment cultural

b_400_250_16777215_10_images_2282_expo-ghinea.jpgLa sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc vernisajul de pictură al artistei Gabriela Ghinea, membră a Cenaclului de Arte Plastice „I.D. Negulici” din Câmpulung. La eveniment, pe lângă membrii cenaclului, prieteni şi artişti plastici, a fost prezent şi primarul municipiului, Liviu Ţâroiu, dar şi soţul artistei, Nicolae Ghinea, secretarul Primăriei. 

Data de 10 mai la Câmpulung a fost marcată printr-un eveniment cultural realizat de Gabriela Ghinea, artist plastic muscelean. Operele sale au fost expuse în holul complexului comercial de lângă Primăria Municipală. Vernisajul a adunat la un loc mai mulţi oameni de cultură, care au împărtăşit impresii şi au descris operele expuse. „Important este că, după un scurt timp de la o expoziţie colectivă, astăzi avem bucuria să privim şi să admirăm lucrările din colecţia artistului plastic Gabriela Ghinea. Ne face o mare bucurie că se află în Cenaclul de Arte Plastice „I.D. Negulici”. Compoziţii, natură statică şi peisaje, urmează să adauge portretul.”, a spus Liviu Cioacă, directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”

Cunoscând-o pe Gabriela Ghinea de mai mulţi ani, primarul Ţâroiu a ţinut să fie prezent la vernisaj, acolo unde a admirat şi descris fiecare operă a artistei. „Pe doamna o cunosc de mult timp, de când era domnişoară. Mă bucur să văd toate acestea, nu am realizat până acum că, într-adevăr, are acest talent. Nu este la îndemâna oricui să se apuce de aşa ceva. Ne trebuie şi talent, ne trebuie şi ambiţie. Componenţa cenaclului este de bun augur şi noi chiar ne mândrim cu ei la Câmpulung, cu tot ce înseamnă cultură, artă şi mai ales pictură,  pentru că sunt nişte oameni pasionaţi, nişte oameni care fac totul benevol, din pasiune şi din dragostea pentru artă. Trebuie să o felicit pe artistă, pentru că a făcut toate acestea. Eu nu am pictat niciodată nimic, nu ştiu să pictez. Uitându-mă la tablouri, văd că, totuşi, domnul Ghinea a lăsat-o pe doamna şi s-a plimbat şi pe mare, să facă şi peisaje, înseamnă că peste tot pe unde aţi fost aţi luat imagini şi le-aţi transformat în opere.”, a transmis primarul Liviu Ţâroiu. 

Profesorul artistei Gabriela Ghinea, Gheorghe Paulian, a făcut o trecere în revistă asupra modului în care ea a evoluat şi asupra modului în care au fost realizate operele. 

„Expoziţia toată este unitară. Este acelaşi stil, post-impresionist, un stil care începe să devină unitar, deci v-aţi stabilit pe o cale ce va aduce succese. După şcoala de arte populare, Gabriela Ghinea a rămas la şcoala din Galerie, a stat nişte ani buni lângă mine, lucru care se vede, vreau să vă spun că portretele sunt în mapa dânsei, deci se pricepe foarte bine şi acolo.”, a spus profesorul Gheorghe Paulian.   

Gabriela Ghinea, soţia secretarului Primăriei, Nicolae Ghinea, a vorbit despre începuturile sale în pictură, moment în care cariera sa de chimist a luat sfârşit. Tablourile sale reprezintă imagini din excursiile pe care le-a făcut, imagini din Câmpulung Muscel, în trecut şi prezent, dar şi câteva opere de natură statică. „Acum şase ani, când mi-am încheiat cariera de chimist, mama mea m-a sfătuit să mă apuc de pictură, ştiind că am o înclinaţie către asta. După ce m-am apucat, am avut de învăţat multe lucruri frumoase. Încerc să am un stil propriu. Mulţumesc conducerii Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, mulţumesc domnului primar pentru prezenţă şi, bineînţeles, principalului meu sponsor, soţul meu, pentru că, dacă nu am avea şi un astfel de sprijin, mai ales când nici nu vindem tablourile, nu avem cum să evoluăm. Contează să fie cineva care să ne susţină şi moral chiar. Când am ales această dată, imediat mi-am adus aminte de Ziua Regalităţii. Ştiind ce înseamnă istoria noastră. În aprilie anul acesta, Parlamentul României a ales ca această zi să fie sărbătoare naţională, nu doar zi.”, a povestit Gabriela Ghinea. 

Printre cei care au felicitat-o s-a aflat şi maestrul Thury Ştefan, care i-a propus să lucreze şi pe cupru, deoarece este o artă frumoasă. Ca răspuns la iniţiativa lui Thury i-a fost dat de Nicolae Ghinea, care a spus că s-ar înscrie el la sculptură şi la alte arte, însă şi acestuia din urmă răspunzându-i primarul Ţâroiu, pentru a presăra atmosfera cu câteva glume la adresa lui Ghinea: „Tu, să mergi pe munte, nu poţi să urci, iar dacă te apuci de artă în cupru, fă un cazan pentru ţuica de Coşeşti”. 

 

The most visited gambling websites in The UK