Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Expoziţie de goblenuri, în cinstea mamei. In memoriam, operele doamnei Helen, expuse la Muzeul Municipal

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 1189

b_400_250_16777215_10_images_2265_expo-anca.jpgPoate, nu întâmplător, în apropierea zilei de 8 Martie, dedicată mamei, jurnalista Ioana Ştefan a organizat o expoziţie de goblenuri. Scopul principal, atât al ei, cât şi al familiei, a fost de a marca amintirea mamei sale, care a trecut la cele veşnice şi pentru a prezenta publicului lucrările pe care le-a făcut pe parcursul vieţii.

Goblenul nu este o artă uşor de realizat, iar cei care o practică nu mai sunt mulţi, ca pe vremuri. La Secţia de Istorie a Muzeului Municipal din Câmpulung a avut loc o expoziţie de goblenuri realizată de Ioana Ştefan şi familia, în memoria mamei sale, care a părăsit această lume în plinătatea vârstei. Zeci de goblenuri ale unor portrete, peisaje, compoziţii, au fost expuse pentru a reliefa într-un fel munca pe care o făcea Elena Ştefan în timpul vieţii. 

„Este primul eveniment public din acest an al Muzeului, dedicat artelor plastice. Considerăm că este important să promovăm artiştii locali, mai ales pe cei care, din păcate, nu mai sunt printre noi. Dorim ca, prin această expoziţie, să aducem un omagiu celei care a fost Elena Ştefan, Helen, aşa cum o cunoşteau apropiaţii.”, a declarat Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal. 

Pe lângă prietenii Elenei, rudele şi cei care au vrut să cunoască arta goblenului, din partea administraţiei locale s-au aflat consilierii Cornel Băjan şi Marin Stanciu şi fostul consilier George Bălan, consilierul personal al primarului, Gheorghiţa Nestor, şi viceprimarul Mărgărin Blidaru. „Sunt onorat şi emoţionat că particip la această expoziţie. Cunosc familia Ştefan de când eram mic. Ne leagă multe amintiri. O ştiam pe Elena. Probabil, multe dintre goblenuri au fost făcute chiar în perioada în care eram mic şi mergeam la ei în vizită.”, a spus Mărgărin Blidaru. 

Soţul Elenei, cel care nu a încetat niciodată să îi cinstească memoria, a vorbit despre viaţa soţiei sale, despre cum era, chiar dacă momentul a fost unul greu. „Trebuie să vă spun că avea un simţ deosebit al culorii. Pe lângă asta, îi plăcea foarte mult să citească. În paralel, se ocupa şi cu goblenurile, care în prezent îi poartă o amintire.”, a spus Dan Ştefan, soţul regretatei Helen.

Am aflat şi un lucru mai puţin ştiut despre al doilea om al urbei, viceprimarul Blidaru. Dincolo de administraţie, acesta a avut şi alte înclinaţii în copilărie. „Şi eu am încercat când eram mic să fac goblenuri, dar am renunţat.”, a povestit Blidaru. 

Expoziţia de goblenuri in memoriam rămâne pentru vizitatorii Muzeului până la sfârşitul lunii. În orice caz, gestul familiei de a prezenta publicului arta goblenului realizată de Helen Ştefan este unul impresionant şi o dovadă că oamenii trăiesc veşnic, atâta timp cât sunt purtaţi în suflet. 

The most visited gambling websites in The UK