Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

5 miliarde de lei vechi pentru evenimentele plătite de Primărie

 • Written by Isabela FILIP
 • Hits: 1113

b_400_250_16777215_10_images_2260_eve-primarie.jpgVinerea trecută, dezbaterea publică a bugetului local al Municipiului Câmpulung, pentru anul 2018, s-a încheiat cu prezentarea listei evenimentelor care vor fi susţinute din banii administraţiei locale. Pe lângă manifestările organizate de Primărie, instituţia susţine şi proiecte „private”, pe baza a două legi, nr. 350/2005 şi nr. 69/2000 a Educaţiei Fizice şi Sportului (cu modificările şi completările ulterioare) şi OG nr. 26/2000, privind asociaţiile şi fundaţiile (cu modificările şi completările ulterioare), dar şi a Regulamentului aprobat prin HCL nr. 134/30.10.2017.

325.000 de lei, disponibili pentru finanţări nerambursabile pentru proiecte de Cultură, Sport, Social şi Tineret

În 2018, pentru programul anual al finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local, Primăria Câmpulung a prevăzut suma totală de 325.000 de lei. Pentru cele patru domenii de finanţare, aceasta a fost dislocată astfel: Tineret - 10.000 lei; Social - 20.000 lei; Cultură - 70.000 lei; Sport - 225.000 lei.

În comparaţie cu 2017, suma este mai mică cu 25.000 lei. De exemplu, anul trecut, pentru a ajuta cele patru categorii de proiecte, depuse de diferite asociaţii şi persoane fizice, Primăria Câmpulung a alocat 350.000 de lei. Dar, după analizarea eligibilităţii lor, a rămas disponibilă suma de 187.500 de lei, care, până la finele lui 2017, a fost consumată în alte proiecte ale Primăriei. Anul trecut, Sportul a avut alocată suma de 230.000 de lei, categorie la care şi-au depus documente trei asociaţii şi un club sportiv, cărora, în total, le-a fost ajutată activitatea cu 91.000 de lei. Asociaţia „Start pentru Autism” a fost singura care a cerut sprijin de la bugetul local, iar activitatea i-a fost susţinută cu 9.600 de lei, iar diferenţa prevăzută pentru categoria Social, de 400 de lei, a rămas disponibilă. La Cultură, unde au fost prevăzuţi 100.000 de lei, au fost solicitaţi spre aprobare 61.900 de lei, beneficiarii sumelor fiind o fundaţie, două asociaţii şi patru persoane fizice. La această ultimă categorie, Mihai Alexandru Răzuş a fost ajutat de municipalitate cu 14.800 de lei, pentru crearea unei trupe de teatru de copii şi tineret. Săptămâna trecută, când a fost pus pe tapet bugetul pentru viitoarele evenimente, a luat cuvântul Daniela Mariuţei, reprezentantă a copiilor şi părinţilor lor, implicaţi în trupa de teatru de copii şi tineret „Tudor Muşatescu”, care le-a susţinut cauza: „Rugămintea noastră şi a copiilor, în special, care îşi doresc foarte mult să continue aceste cursuri de teatru. Anul trecut, în decembrie, au susţinut la Bucureşti un spectacol cu care au avut un mare succes. Problema cea mai arzătoare a lor este că domnul Mihai Răzuş doreşte să vină la Câmpulung, dar nu se mai poate gratis, pe banii dânsului. Copiii au nevoie de susţinere. Avem copii foarte buni care sunt în diferite şcoli din Câmpulung. Nu a trebuit să muncească prea mult cu ei, pentru că sunt foarte talentaţi. Cei din Bucureşti au rămas uimiţi de reprezentaţia lor. Domnul viceprimar poate să confirme acest lucru, căci a fost de faţă. Avem rugămintea la dumneavoastră dacă binevoiţi să-i ajutăm în continuare şi, bineînţeles, va trebui să implementăm succesul lor aici în Câmpulung.” Primarul Liviu Ţâroiu a asigurat-o pe Daniela Mariuţei că trupa va fi ajutată, dacă coordonatorul ei, Mihai Alexandru Răzuş, va depune şi anul acesta proiecte, ca să poată fi finanţate. „Nu este nicio problemă, sunt prevăzute sume de bani pe Legea 350, să depuneţi proiecte ca să putem să vă finanţăm. Anul trecut aţi primit bani şi veţi primi în continuare. Depuneţi proiectul pe care îl vrea domnul Răzuş şi sumele sunt alocate.”, a spus primarul.

Simona Bădiţescu, şi ea coordonator al trupei de teatru „Tudor Muşatescu”, coordonator de programe şi profesor la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, a fost în sala mare a Primăriei în calitate de cetăţean, şi i-a transmis edilului municipiului: „O singură observaţie referitoare la Anul Centenarului. Am văzut doar două activităţi marcate. E, totuşi, Anul Centenarului şi cred că ar trebui să ne gândim la mai mult. Aceste activităţi ar trebui să fie mai vizibile, ar trebui să se adreseze cetăţeanului. Şi cetăţeanul trebuie să se implice. Este de o foarte mare importanţă acest an. Ar trebui să ne considerăm norocoşi că trăim Anul Centenarului şi să-l celebrăm cum se cuvine.” Referitor la acest eveniment, de o importanţă majoră, primarul a spus că este prevăzut în lista de activităţi a municipiului, dar se regăseşte şi pe agenda Muzeului Municipal şi a Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”. „O să prezentăm un proiect pe Centenar. Cu Consiliul Judeţean vrem să facem împreună o manifestare deosebită la Mausoleu.”, a completat acesta.

Evenimentele organizate de Primăria Câmpulung în 2018, care sunt estimate la 500.000 de lei

 • Aniversarea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie (14 februarie);
 • Activităţi de Mărţişor (martie); 
 • Activităţi dedicate Zilei Femeii, 8 Martie, având Primăria în calitate de co-organizator (martie); 
 • Ziua Internaţională a Protecţiei Consumatorilor (martie);
 • Ziua Veteranilor de Război (aprilie);
 • Sărbători Pascale - Târg de Paşte (aprilie); 
 • Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului Popular „Sus la munte, la Muscel” (mai);
 • Festivalul de Muzică Rock „Posada” (septembrie);
 • Tabăra Internaţională de Pictură (august);
 • Co-organizatori ai Concursului Naţional al Rezolvitorilor din Gazeta Matematică (august);
 • Festivalul Internaţional de Folclor „Carpaţi 2018”, în cadrul Zilelor Argeşului şi Muscelului (august);
 • Tabăra de Matematică, co-organizator (iulie);
 • Evenimentul „Împreună pentru Câmpulung” - Zilele Municipiului Câmpulung (iulie);
 • Atelier de Arhitectură (iunie); 
 • Ziua Internaţională a Copilului - 1 Iunie, co-organizator (iunie);
 • Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Stars of Song”, co-organizator (mai-iunie);
 • Festivalul Naţional de Romanţe şi Poezie „Rapsodii de Toamnă „Nae Leonard” (septembrie);
 • Comemorarea Centenarului la Mausoleul Mateiaş - recrearea unei tranşee a unui post de comandă şi expoziţie out-door dedicată Marelui Război (septembrie-octombrie); 
 • Festivalul de Umor „Tudor Muşatescu” (octombrie-noiembrie);
 • Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice (octombrie);
 • Ziua Internaţională a Justiţiei, co-organizator (octombrie);
 • Festivalul „Toamnei Muscelene” (octombrie);
 • 1 Decembrie - Ziua Naţională a României (decembrie);
 • Sărbători de Iarnă, Târg de Crăciun (decembrie);
 • Susţinerea unor cheltuieli pentru participarea unor elevi, sportivi, grupuri, etc., la diverse competiţii, festivaluri, concursuri naţionale şi internaţionale, pe parcursul anului 2018.

The most visited gambling websites in The UK