Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elev muscelean, admis la Oxford

  • Written by Diana Bumbeneci
  • Hits: 3793

 

b_400_250_16777215_10_images_2255_Clipboard03.jpgCostin Andrei Oncescu, elevul geniu al Muscelului, a fost admis la Oxford. Musceleanul are în palmares peste 100 de medalii obţinute la Olimpiadele de Informatică. Totuşi, Costin se gândeşte ca, după terminarea studiilor, să se întoarcă în ţară. A adus Muscelul pe lista celor mai buni elevi la informatică din lume. Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung, a fost admis la Oxford, la specializarea „Computer Science”, specializare unde intră foarte puţini elevi din întreaga lume. „Sunt destul de fericit, pentru că acest colegiu la care am aplicat avea doar unul sau două locuri libere pe această ramură. Este unul dintre cele mai bune din lume.”, ne-a spus Costin.

Nu a aplicat doar pentru Oxford

Prestigioasa instituţie Oxford nu este singura pe lista de studii a elevului muscelean. Acesta a mai aplicat şi la alte universităţi, pentru a fi sigur că are de unde să facă o alegere bună. Totuşi, universitatea la care a fost anunţat că a fost admis este prioritatea sa. 

„Am mai aplicat teoretic la trei facultăţi din America, mai mult pentru a avea un plan de rezervă. Contează destul de mult şi oferta financiară, o să trebuiască să cistesc contractul să văd direct cum o să influenţeze Brexit-ul taxele pentru facultate, dar, în principiu, Oxford-ul este o prioritate.”, ne-a mai spus elevul. 

Costin a mai spus şi că alege această universitate, deoarece sora lui studiază tot acolo şi i-ar plăcea, totuşi, să fie aproape de ea. Mai ales că vorbim despre un drum nou, printre străini, iar un membru al familiei alături este un lucru destul de important. 

România, rămâne pe primul loc

Chiar dacă, la ora actuală, mai multe universităţi din lume îl pot accepta pe Costin, acesta doreşte ca, după terminarea studiilor, să se întoarcă în ţară, asta dacă va fi contractat de o instituţie de profil cu o ofertă destul de motivantă. Ideea de a studia în România nu a fost respinsă de către acesta, însă îşi doreşte mai mult. „Pe ce fac eu sunt 100% sigur că o să găsesc oferte în ţară. Eu zic că o să mă cheme, în principiu aş vrea să stau undeva pe lângă sora mea. Dar amândoi vrem, în limita posibilităţilor pe care le vom avea, să ne întoarcem în ţară, pe cât posibil.  Am posibilitatea să aleg şi România. Nu sunt multe facultăţi la care m-aş fi dus, în afară de cele pe care le-aş prefera în locul României, adică sunt intrat la Universitate, la Politehnică, la Ramura Automatică, unde vreau eu, pentru că am avut interviuri internaţionale şi atunci eşti intrat automat. Ideea este că, în principiu, dacă nu intram la Oxford şi nici la celelalte facultăţi la care am aplicat, nu m-aş fi dus la o facultate oarecare, doar ca să plec din ţară. Scopul meu nu este să fug din România, ba chiar aş vrea să mă întorc, scopul meu este să mă axez în educaţia primită. Contează foarte mult şi competiţia pe care ai avea-o la facultate, iar prestigiul îl aduc şi studenţi foarte buni, cu care voi fi coleg. Cred că la Oxford sau la alte facultăţi, ai mai multe de câştigat din punct de vedere academic. Dar nu am nimic împotriva unei facultăţi din România.”, a spus Oncescu.

Bacalaureat-ul este ca şi dat

Faptul că a susţinut examenul la Oxford îi conferă elevului Oncescu posibilitatea de a susţine examenul de Bacalaureat din acest an în sesiunea specială pentru olimpici. 

„Facultăţile din Anglia, când te admit, te admit condiţionat să iei nişte scoruri la un examen de limbă străină şi să iei anumite note la BAC. O medie generală. Este posibil să dau Bacalaureatul în sesiunea specială, dar după ce am negociat ulterior cu cei de la Oxford, că am dat Bacalaureat-ul american, m-au lăsat să intru cu acela.”, a continuat Oncescu.

Palmaresul elevului este impresionant

De când şi-a dat seama că are o înclinaţie aparte pentru Informatică, Costin Oncescu a participat la numeroase concursuri, olimpiade naţionale şi internaţionale şi balcaniade. Numărul diplomelor este imens, iar al medaliilor se ridică la peste 100, dintre care 15 sunt recunoscute la nivel internaţional. 

„Nu am participat niciodată la Olimpiade pentru CV, eu am participat numai din dorinţa de a mă perfecţiona, de a vedea cât de bun sunt. Pentru mine, experienţa este cea mai importantă. Mi se pare că am avut multe de câştigat din aceste olimpiade internaţionale. Dacă este să luăm în considerare toate medaliile, sunt cam 100. Cele internaţionale sunt în număr de 15: zece de aur, patru de argint şi una de bronz.”, a adăugat acesta. 

Sunt mândru că sunt român

Când a fost întrebat cum se simte de când a obţinut numeroase rezultate, elevul muscelean a spus că este mândru că este român, că este muscelean şi că, prin aceste activităţi, a adus oraşul nostru pe lista celor mai buni elevi la Informatică. La fel, elevul ne-a mai spus şi despre relaţia pe care o are la ora actuală cu colegii de clasă. „Nu mă privesc într-un fel anume, adică se poartă normal cu mine. Mă văd ca pe un copil normal, aşa cum şi sunt.” Momentan, elevul Costin Andrei Oncescu ştie doar de faptul că este admis la Oxford şi la universităţile din România, însă, în luna martie, va primi rezultatele şi de la cele trei facultăţi din America, iar atunci va putea da un răspuns clar despre universitatea la care va rămâne. Însă, Oxford-ul rămâne pentru acesta o prioritate, iar dacă se va mai întoarce în ţară după finalizarea studiilor rămâne de văzut. Totuşi, duce mai departe cu cinste numele oraşului în care a crescut şi a învăţat.

The most visited gambling websites in The UK