Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Acţiune umanitară, la Biserica Fundeni

  • Written by Diana BUMBENECI
  • Hits: 3913

b_400_250_16777215_10_images_2253_Clipboard04.jpgMuscelenii sunt alături de părintele Ciprian Dragomir şi participă la acţiuni filantropice. La începutul acestei săptămâni, s-a organizat o strângere de alimente şi obiecte necesare traiului zilnic. De data aceasta, tot ce s-a strâns a ajuns la Mănăstirea Siliştea - Gumeşti, un lăcaş de cult care a transformat istoria în credinţă!

În sprijinul celor mai trişti ca noi, preotul paroh al Bisericii „Fundeni” din Câmpulung, Ciprian Dragomir, organizează destul de des acţiuni filantropice. În prima zi a acestei săptămâni, la Parohie a avut loc o strângere de alimente şi obiecte necesare traiului de zi cu zi. Toate cele strânse vor fi donate Mănăstirii Siliştea Gumeşti, lăcaş de cult care vine în sprijinul săracilor din satele din jur. Părintele Ciprian a mediatizat mult această acţiune filantropică, din dorinţa de a convinge cât mai mulţi oameni să-i ajute pe cei care au atâta nevoie. În cursul zilei de luni, 22 ianuarie, la Biserica „Fundeni” s-au strâns numeroase produse, iar marţi, au şi fost transportate la Mănăstire. „Dragii noştri oameni buni, cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul a doi prieteni ai bisericii noastre, care ne-au oferit braţe harnice la încărcat şi două mijloace de transport, am transportat darurile dumneavoastră la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” din Siliştea Gumeşti. Au fost impresionaţi de mulţimea darurilor şi împreună am dat slavă lui Dumnezeu! În zilele următoare, aceste daruri vor fi distribuite la familiile sărace cunoscute de mănăstire în satele dimprejur, una dintre ele cu 11 copii, fata cea mare având un copil de pe urma unui viol! Dumnezeu să vă ierte păcatele şi să vă binecuvânteze gândurile!”, a transmis preotul Ciprian Dragomir pe pagina sa de socializare.

Acţiunile continuă

În acelaşi timp, părintele Ciprian a făcut şi o invitaţie pentru cei care se pot alătura acţiunii umanitare şi a anunţat data limită a fiecărei luni, când se pot strânge haine, diverse obiecte şi alimente. „Pentru că majoritatea locurilor organizate cu after-school-uri  sociale şi cămine de copii şi bătrâni de pe lângă biserici mi-au spus că, momentan, nu mai au nevoie de haine, vă invit ca, de acum înainte, în fiecare lună, până în data de 20, să strângem alimente, rechizite şi produse de igienă (detergenţi, săpunuri, prosoape, etc.), iar după data de 20 a fiecărei luni să le distribuim, pe rând, fiecărui centru ştiut sau de care mai aflăm! Aşa că vă aştept până pe 20 februarie cu ce puteţi! Doamne ajută!”, a fost mesajul părintelui.

Mănăstirea Siliştea-Gumeşti, o minune

Mănăstirea la care a mers cu ajutoare părintele Ciprian Dragomir are o poveste ieşită din comun. Locul a fost, acum mulţi ani, unitate militară. Toate clădirile care fac parte acum din ansamblul mănăstirii seamănă mai degrabă cu o cazarmă imensă. Acum nu sunt conflicte ca în război, timpul se scurge în linişte, iar creştinii au transformat istoria într-un lăcaş de cult inedit. Şi cum oamenii au nevoie să creadă în minuni, părintele Ciprian a alăturat şi câmpulungenii acestor fapte de binefacere. Şi probabil că, până la urmă, în credinţă despre aceasta este vorba: să ajuţi un nevoiaş cu fapta, nu cu gândul.

The most visited gambling websites in The UK