Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Biblioteca Municipală „Ion Barbu” a desemnat-o Alexa Constantinescu „Cititorul Anului”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1079

b_400_250_16777215_10_images_2246_Clipboard06.jpgÎn data de 19 decembrie 2017, a avut loc a doua ediţie a Concursului Naţional „Bătălia Cărţilor”, care s-a desfăşurat sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor şi Bibliotecarilor din România. Scopul acestui proiect educaţional, organizat de Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, reprezentată de preot dr. Ştefan Ştefănescu, în calitate de director şi Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, reprezentat de profesor dr. Nicolae Zaharia, director, a fost stimularea lecturii în rândul elevilor din această instituţie de învăţământ. Participând la acest concurs, adolescenţii îşi îmbunătăţesc competenţa de lectură: înţelegerea textelor literare, capacitatea de a transmite impresii, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii.

În perioada aprilie-octombrie 2017, participanţii au citit cărţi dintr-o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, după care au întocmit Fişe de lectură pentru fiecare dintre ele. Concursul s-a desfăşurat după următoarele proceduri: S-au citit cele 10 cărţi incluse în concurs până în luna octombrie 2017; În momentul înscrierii în concurs, fiecare elev participant a primit o „Fişă de lectură”, în care şi-a notat impresiile despre cartea citită; La restituirea primei cărţi s-a primit un Carnet de lectură, în care s-au acordat punctaje de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 - punctaj minim, 5 - punctaj maxim); Finala categoriei Adolescenţi (14-18 ani) a avut loc în data de 19 decembrie  2017. Finaliştii, în număr de 20 de elevi, au primit diplome, cărţi şi s-a desemnat „Cititorul Anului”. 

Eleva Alexa Constantinescu, coordonată de profesor dr. Cristina Pâslaru, a fost declarată „Cititorul anului”, deoarece a prezentat, cel mai frumos şi argumentat, cartea preferată şi a răspuns cel mai bine la întrebările Comisiei de evaluare. „Cititorul anului” a primit de la Biblioteca Municipală „Ion Barbu” un dispozitiv mobil de comunicaţii tip Tabletă. Prin votul finaliştilor, care au acordat punctaje în Fişa de lectură a fiecărei cărţi citite, a fost desemnată „Cartea anului 2017” cu titlul „Hoţul de cărţi”, a autorului Markus Zusak.

Au fost selectaţi 20 elevi, care au primit premii şi câte un exemplar din cartea „Cultură, istorie, societate”, volumul al VI-lea, editată de Biblioteca Municipală „Ion Barbu” Câmpulung.

The most visited gambling websites in The UK