Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Odaia Bunicii din Rucăr, la Palatul Parlamentului

  • Written by Rebeca Ioana
  • Hits: 1986

b_400_250_16777215_10_images_2237_Clipboard01.jpgAsociaţia Naţională a Femeilor din Mediul Rural (ANFMR) este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit, constituită în 1997, iniţiativă feminină a celor implicate în turismul rural românesc. Motivaţia a fost generată de mai mulţi factori, cum ar fi încrederea în valorile profesionale şi morale ale femeilor de la ţară, convingerea că împreună pot face faţă provocărilor lumii contemporane, dar şi dorinţa de a susţine dezvoltarea comunităţilor din care fac parte. Membrele ANFMR provin din medii sociale variate, de la femei de afaceri, la casnice sau şomeri, de la adolescente, la femei în vârstă, de la absolvente de gimnaziu, până la cele cu studii universitare, locuind şi muncind în mediul rural, de la zonele cele mai dezvoltate, la cele mai izolate. Scopul acestei asociaţii a fost stimulat de încurajarea iniţiativei şi antreprenoriatului feminin rural, de integrarea profesională şi independentă socio-economică a femeilor de la ţară, dar şi de promovarea culturii şi tradiţiilor autentice. Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural a fost celebrată pentru prima oară în 1999, la Moeciu, marcând, de la înfiinţarea sa, această zi reprezentativă prin organizarea mai multor evenimente cu specific tradiţional, în numeroase localităţi din ţară. Rolul crucial pe care îl au femeile în asigurarea sustenabilităţii gospodăriilor şi comunităţilor din mediul rural, în îmbunătăţirea mijloacelor de trai din mediul rural şi bunăstarea generală este din ce în ce mai recunoscut. Femeile reprezintă o proporţie substanţială a forţei de muncă din sectorul agricol, contribuind atât la munca informală, cât şi la realizarea celei mai mari părţi a îngrijirilor neremunerate şi a muncii casnice în cadrul familiilor şi gospodăriilor din mediul rural. Acestea contribuie semnificativ la producţia agricolă şi la securitatea alimentară.

Între 1 şi 2 noiembrie 2017, a avut loc la Palatul Parlamentului Conferinţa Femeilor Francofone, care a reunit în jur de 700 de participante din 48 de state, pe teme ca atreprenoriatul feminin, accesul femeilor pe piaţa muncii, leadership, contribuţia la inovaţie. Asociaţia „RegalIa” din Rucăr şi Asociaţia Naţională a Femeilor din Mediul Rural au fost selectate de Egalitatea de Şanse (ANES) şi Ministerul Afacerilor Externe  pentru a participa cu un stand tradiţional în cadrul acestui eveniment. Muscelul a fost promovat la nivel înalt cu prilejul acestui eveniment. „Odaia bunicii” a fost prezentă la Palatul Parlamentului, cu ajutorul minunatei echipe din Rucăr, condusă de primarul Ionel Dulamă.

The most visited gambling websites in The UK