Menu
TRAFIC

Rucărul pregăteşte Şezătorile de Paşti, Populară şi Istorică

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1128

Calendarul de evenimente ale Asociaţiei „RegalIa” continuă cu încă trei acţiuni din seria şezătorilor, programate astfel: Şezătoarea de Paşti (17 aprilie), Şezătoarea Populară (14 mai) şi Şezătoarea Istorică (1 iulie). Ultima dintre manifestările anunţate beneficiază de o prezentare generoasă pe pagina de socializare a asociaţiei coordonate de Simina Dulamă. 

„Încă din 2012, Rucărul găzduieşte Festivalul Internaţional „Cavalerii Templului Sacru”, în care delegaţiile franceze se bucură de frumuseţea şi ospitalitatea locală. Pentru al doilea an consecutiv, Asociaţia “RegalIa” organizează un eveniment tradiţional deosebit în cinstea prietenilor de peste ţări. Culoarul Rucăr-Bran a legat şi consolidat civilizaţia românească de-o parte şi de alta a Carpaţilor. La această întretăiere de drumuri au fost aşezaţi Cavalerii Teutoni de către Regele Andrei al II-lea al Ungariei, în anul 1211. Principala misiune militară dată cruciaţilor de regele maghiar era oprirea năvălirilor „păgâne” de la Sud de Carpaţi, în special a cumanilor turanici. Cavalerii cruciaţi au parcurs de mai multe ori drumul Bran-Rucăr-Câmpulung pentru alungarea din zonă a cumanilor turanici, cu care au avut confruntări armate până în anul 1224, când au obţinut o victorie decisivă împotriva acestora. 

Cavalerii ospitalieri, porniţi în urmărirea acestora, pătrund în părţile Nord-Estice de la Sudul Carpaţilor, unde au dat peste aşezarea valahă, pe care au denumit-o RÜCHEN (Rucăr, astăzi), toponimic care s-ar traduce prin „satul din spatele munţilor”. Din acele vremuri datează legenda “Izvorului Tămăduirii la Rucăr”: mituri, legende, vestigii istorice, tradiţii perpetuate, cadru natural mirific - toate fac din zona Rucăr un punct de atracţie turistică şi culturală contemporană.” (sursa: Asociaţia „RegalIa”).

The most visited gambling websites in The UK