Menu
TRAFIC

Lucrările maestrului Ştefan Thury au ajuns la Palatul Parlamentului

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 982

b_400_250_16777215_10_images_2166_Clipboard03.jpgPoate, cel mai iubit artist al Câmpulungului, ale cărui vernisaje umplu sălile, oricât de largi ar fi ele, publicul fiind atras ca un magnet de realizările sale, Ştefan Thury a ajuns cu lucrările sale până la Palatul Parlamentului. S-a întâmplat pe 25 februarie, când, îi informează pe admiratorii creaţiilor sale partenera de viaţă a modelatorului metalului, care prinde forme nebănuite sub uneltele sale, că Ştefan Thury a expus la Bucureşti. Mai precis, la „Casa Poporului”, aşa cum o ştiu românii, în Sala Unirii, unde a strălucit interesanta colecţie de metaloplastie a artistului în mâinile căruia metalul dansează, lăsându-se condus de creatorul unor tablouri care permanent suscită interes şi admiraţie. Aşa s-a întâmplat şi la sfârşitul lunii trecute, când expoziţia lui Ştefan Thury s-a bucurat de succesul cuvenit. Vizitatorii au fost, bineînţeles, captivaţi de ineditul şi migala tehnicii utilizate de balerinul ai cărui paşi s-au mutat, iremediabil, pe scena arămie, care îl umple de satisfacţie atunci când suprafaţa sa împrumută forma feluritelor născociri ale imaginaţiei maestrului Thury. 

Mioara Thury, cel mai sârguincios promotor al creaţiilor partenerului său de viaţă, a avut grijă să prezinte muscelenilor în mijlocul cărora s-au statornicit câteva instantanee realizate cu prilejul evenimentului ce a îmbogăţit portofoliul artistului metaloplast. Un vrăjitor al metalului, care se supune, ascultător, „stăpânului” său, Thury i-a lăsat mască - folosim unul dintre cuvintele sale preferate, căci rareori trece o zi fără să creeze o mască - pe bucureştenii, care au descoperit ce minuni ies de sub unealta îndrăgitului balerin şi actor, care obişnuia să smulgă zâmbete la fiecare apariţie. O face şi acum cu firea şi vorba sa mucalită, dar şi cu o operă care îi provoacă privitorului nu numai curiozitatea de a o studia cu ochiul, ci şi cu mâna, graţie reliefului executat cu o răbdare aproape supraomenească. 

Frumoasa soţie a maestrului a avut grijă ca la finalul „fotoreportajului” prezentat prietenilor şi tuturor celor care îl iubesc pe artist să le mulţumească pentru mesajele încurajatoare şi felicitările transmise pentru participarea la o manifestare care a însemnat o imensă publicitate pentru Câmpulung. Cu exact o lună înainte de această acţiune, o reuşită „profesională” pentru Thury, care trăieşte o a doua poveste de dragoste, trainică şi pasională, cu metalul său, cuplul Mioara şi Ştefan a sărbătorit împlinirea a 31 de ani de căsătorie. Pe 25 ianuarie, aceştia au ţinut să marcheze momentul şi să arate tuturor că sentimentele care i-au legat în urmă cu mai bine de trei decenii au rămas la fel de intense ca la început. De altfel, foarte multe dintre creaţiile maestrului, care au în centru imaginea unei perechi exemplare, sunt dovada iubirii pe care Mioara şi Ştefan şi-o poartă unul celuilalt din prima zi, până astăzi. 

 

The most visited gambling websites in The UK