Menu
TRAFIC

Premianţii festivalului din Turcia, felicitaţi în Consiliu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 866

b_400_250_16777215_10_images_2149_Clipboard01.jpgLa sfârşit de 2016, s-a reluat tradiţia colindării aleşilor, la ultima şedinţă de Consiliu Local din an, de către corul de teologi, condus de Liviu Cioacă, moment care a lipsit în 2015. În 2014, a fost ultima apariţie, deşi liberalii erau preocupaţi cu schimbarea lui Liviu Ţâroiu din funcţia de viceprimar, ca să-şi asigure conducerea municipiului, prin cel care urma să preia prerogativele de primar, intuindu-i-se că Andrei urma să fie condamnat, cu consecinţa pierderii funcţiei. La finele lui 2015, de asemenea, nimeni n-a avut chef de colinde, nici PNL-ul, nici PSD-ul. PSD-ul, întrucât Liviu Ţâroiu pierduse procesul cu Consiliul Local, pentru anularea hotărârii care îl dăduse jos din funcţia de viceprimar suplimentată, pe parcursul lui 2015, cu atribuţii de primar. PNL-ul, deoarece era împiedicat să-şi urce omul la şefia municipiului, în cele şase luni rămase până la alegerile locale, de recursul perdantului, care, şi schimbat de Consiliu, şi înfrânt în instanţă, a continuat să conducă localitatea până în aprilie 2016.       

Toate aceste răfuieli în detrimentul Câmpulungului sunt de domeniul trecutului, odată instaurată, într-un număr copleşitor, puterea PSD-istă, după 12 ani de trândăveală liberală. Odată potolit clocotul din administraţia publică locală, după stabilirea ocupanţilor birourilor nr.1 şi 2 de la etajul Primăriei, prin voinţa câmpulungenilor, au fost primiţi din nou colindătorii, pentru care uşa a fost închisă cât timp politicienii au fost ocupaţi cu lupta pentru putere. În lipsa secretarului Consiliului Local, post rămas descoperit după trecerea juristului Dragoş Nicolae în funcţia de şef al Poliţiei Locale, materialele pentru ultima întrunire ordinară a anului n-au fost gata la timp pentru ţinerea şedinţei înainte de Crăciun. O altă practică instaurată în ultimii ani, răsturnată la final de 2016, din lipsă de personal, pentru pregătirea documentaţiei. 

Astfel, aleşii s-au întâlnit într-un cadru oficial, început cu colinde şi încheiat cu şampanie, între Crăciun şi Anul Nou, miercuri, 28 decembrie 2016. Un supliment al atmosferei de sărbătoare l-au livrat cei trei adolescenţi participanţi la cel mai mare festival de muzică uşoară pentru copii şi tineret din Europa, Ştefan Badea, Bianca Udroiu şi Ana Maria Picurici, toţi pregătiţi de Gina Pavel. Trei dintre premiile Festivalului „Shining Star”, de la Istanbul, premiul I, câştigat de Ştefan, premiul III, adjudecat de Bianca, menţiune obţinută de Ana Maria (fiecare, la categoria sa de vârstă), au fost aduse la Câmpulung şi prezentate de deţinătorii lor câmpulungenilor care au vizionat transmisiunea în direct a şedinţei de Consiliu. Copiii au mulţumit autorităţilor locale pentru sprijin, şi prin vorbe, dar şi prin cântec, interpretând unul dintre cele mai cunoscute colinde din repertoriul internaţional. 

Reamintim că deplasarea reprezentanţilor Câmpulungului în Turcia, între 18 şi 22 decembrie, a fost susţinută cu fonduri din bugetul local, din care s-au achitat taxa de participare, cazarea şi masa (în valoare de 380 euro/persoană), iar transportul a fost asigurat graţie microbuzului pus la dispoziţie de Colegiul Tehnic, cu achitarea cheltuielilor cu combustibilul suportate tot de către Primărie. 

Mini-programul artistic a continuat cu recitalul colindătorilor conduşi de directorul Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, Liviu Cioacă, prilej pentru sugestii din partea colegilor din Consiliu ai primarului, de a fi ţinut şedinţa în sala de festivităţi, din cauza aglomeraţiei. Primarul PSD-ist nu şi-a reţinut o glumă la apariţia urătorilor păstoriţi de părintele Cioacă, care, în spiritul sărbătorilor, au purtat fulare roşii. „Să ştiţi că roşu este de la Moş Crăciun, nu de la… (n.r. ori PSD, ori Dinamo, cum au glumit unii dintre microbiştii de la masa Consiliului)”., i-a asigurat primarul pe colegii de partid ai lui Liviu Cioacă, reprezentanţi la debutul artistic al şedinţei doar de liberalul Ionel State. 

Musafirii care au destins atmosfera dezbaterilor, relaxându-i pe participanţii care şi-au propus să-şi abţină opiniile contra pentru la anul, au fost cadorisiţi de Liviu Ţâroiu, care a oprit o parte din darurile pregătite pentru sfârşit de an şi pentru aceste secvenţe frumoase, de dorit să se repete şi cu alte ocazii, când comunitatea are ceva de sărbătorit. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK