Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Câmpulungeanul Cezar Panaitescu, în echipa lui Marius Moga, la „Vocea României”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 3623

b_400_250_16777215_10_images_2122pp.jpg Şansa lui Marius Moga de a câştiga sezonul 6 al concursului „Vocea României” poate fi tânărul Cezar Panaitescu, „achiziţia” cu numărul 7, realizată în cadrul celei de-a treia ediţii a noului sezon, difuzată vineri, 23 septembrie 2016. De fapt, Cezar Panaitescu şi-a ales antrenorul, reuşind, cu interpretarea sa spectaculoasă şi emoţionantă, în acelaşi timp, să întoarcă două scaune, cele ocupate de Smiley şi Marius Moga. Probabil, datorită pasiunii sale pentru muzica rock, Cezar şi-ar fi dorit să ajungă în echipa lui Tudor Chirilă, dar, cum acesta n-a apăsat butonul salvator, l-a ajutat, cu sfaturi despre cei doi, să-l aleagă pe cel mai potrivit mentor. Motivul pentru care relatăm despre acest concurent cu o voce şi un talent aparte, diferit de restul adversarilor, îl reprezintă legătura lui Cezar Panaitescu cu Câmpulungul. Aici şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa, aici a învăţat, mai întâi la Şcoala Generală nr.3, apoi la Colegiul „Dinicu Golescu”. Şi tot aici a debutat muzical, fiind, ani buni, component al trupei câmpulungene Scalen, aflată deseori printre premiantele Festivalului Rock „Posada”. Stabilit la Bucureşti, Cezar Panaitescu a continuat să cânte şi să evolueze muzical, devenind, pe lângă un vocalist cu veleităţi demonstrate pe scena unui festival cu tradiţie, un foarte bun chitarist şi compozitor. Aşadar, Cezar nu doar interpretează, vocal sau instrumental, ci şi creează muzică, lucru care, aşa cum am spus mai înainte, îl deosebeşte de restul concurenţilor, experienţa căpătată pe scenă conferindu-i un avantaj. Participarea lui Cezar, care, în vremurile bune ale „Posadei”, ridica în picioare publicul câmpulungean, la show-ul „Vocea României” reprezintă un motiv în plus de a nu rata emisiunea, mai ales că avem cu cine să ţinem.  

“Lumina unei stele”, biletul de intrare în concurs

Cezar Panaitescu a ales să interpreteze, la audiţiile pe nevăzute, o piesă din repertoriul trupei Muse, „Starlight” (lumina stelelor). Smiley a apreciat alegerea lui Cezar drept una riscantă, dar, cu siguranţă, n-a fost întâmplătoare. Albumul „Black Holes and Revelations”, pe care a fost inclusă „Starlight”, a fost lansat în 2006, anul în care Cezar Panaitescu şi colegii săi din trupa Scalen l-au pierdut pe Cristi Mărgescu în teribilul accident în care a murit şi logodnica acestuia, Laura Stoica. Iar steaua care îl ghidează de sus cu lumina sa l-a ajutat pe Cezar să treacă de primul hop. 

În timpul interpretării tulburătoare, care a răscolit latura sensibilă a ascultătorilor, copleşiţi de emoţia transmisă de concurent, primul care s-a întors a fost Smiley. La ultimele acorduri ale piesei, a făcut aceeaşi mişcare şi Marius Moga. Vorba prezentatorului Pavel Bartoş, nu putea să-l lase pe Smiley singur. La sfârşitul momentului artistic, Cezar a mărturisit că, după „o tonă de emoţii”, îi este ceva mai bine. De altfel, starea de spirit a concurentului, dominată de emoţii, a fost simţită şi de Marius Moga, dar asta nu l-a împiedicat să-l aleagă. „La tine era o luptă între corzile vocale şi emoţii. (...) Un moment pe muchie... ”, spunea Moga. 

Smiley a motivat de ce a apăsat butonul spre finalul interpretării: a aşteptat partea cea mai dificilă (versul „Hold you in my arms”) ca să vadă dacă îi iese. „Ţi-a ieşit foarte bine, ai o voce stabilă, puternică, clară, care poate să cânte absolut orice.”, a căutat Smiley să-l atragă în echipa sa. Tudor Chirilă a fost cel care l-a ajutat pe Cezar să-şi aleagă antrenorul, prezentând atuurile unuia şi altuia. „Moga are talentul de a ajunge în finală cu concurenţi cărora nu le-ar da nimeni niciun fel de încredere, dar care detronează concurenţi redutabili, cum s-a întâmplat în sezonul trecut, lucru care pe Moga îl face un antrenor interesant.” Aluzie la adolescentul cu care Marius Moga a intrat în finala concursului, detronând cele două voci „negre” ale lui Smiley şi situându-se pe locul II, după Cristina Bălan, concurenta lui Tudor Chirilă, care a câştigat „Vocea României”, sezonul 5. 

În schimb, calităţile lui Smiley, în viziunea lui Tudor Chirilă: „Este un om care ştie să atragă foarte multe resurse în jurul lui. Smiley este mult, mult, mult mai puţin orgolios decât Moga. Moga este dominat de orgoliu. Câteodată, orgoliul îi dă palme peste ceafă, dar Smiley are un tip de generozitate, care i-a adus lucruri bune. Atât lui, cât şi concurenţilor lui.”

Şi, totuşi, Cezar Panaitescu a ales să meargă mai departe cu „orgoliul” lui Marius Moga. O alegere sperăm la fel de inspirată precum cea a piesei, biletul său de intrare în concurs.  

Dragostea pentru muzică o transmite şi celor pe care îi pregăteşte în studiul chitarei               

Înainte de prestaţia pe scenă, în clipul de prezentare, Cezar Panaitescu a dezvăluit câteva amănunte personale. Ca, de pildă, că talentul l-a moştenit de la  părinţi: tatăl, un chitarist bun şi o voce la fel de bună, iar mama, profesoară de vioară. O femeie extraordinar de frumoasă, după cum o descrie fiul. „Pe tatăl meu nu am apucat să-l cunosc, a plecat când eu aveam opt luni. În 1980, a avut un turneu - aşa mi-au povestit bunicii mei - în Germania şi se pare că a avut succes acolo. I-a propus mamei mele să ne mutăm acolo, dar ea nu a vrut. Nu am înţeles de ce a rupt legătura total şi nu m-a mai căutat deloc. Acum doi ani, m-am gândit să dau eu de el, ca să-mi cunosc şi eu tatăl biologic, să văd cine e. Am găsit un număr de telefon, am sunat, mi-a răspuns cineva în limba germană. Se pare că a fost destul de greu pentru persoana de acolo să recunoască aceste lucruri. Aşa a fost să fie soarta. Pe mama am pierdut-o când aveam doar trei ani. Cu timpul, lipsa ei s-a simţit şi bunicii au făcut tot posibilul să acopere această lipsă. Este un gol, e ceva pe care nu prea poţi să-l umpli cu altceva. Muzica ajută foarte, foarte mult.”, a mărturisit Cezar. 

Unul dintre cei trei prieteni care l-au însoţit la filmările de la „Vocea României” spunea despre Cezar Panaitescu că i-a fost mentor, iniţiindu-l în studiul chitarei, şi că pe scenă este un zeu. Aşa a fost şi pe scena de la „Vocea României”, în cadrul căreia îi dorim un traseu până la finalul show-ului. Îl merită, fiind pătruns iremediabil de muzică, despre care spunea că este lumea sa, casa sa şi sufletul său. „Nu aveam cum să aleg altă cale... ne-am ales reciproc şi este ceva care nu se poate exprima în cuvinte. Se simte, să trăieşte şi, cel mai important, se dăruieşte.”, mărturisea artistul într-o postare în spaţiul virtual. 

The most visited gambling websites in The UK