Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

„Hai la focul lui Sumedru!” a răsunat pe cel mai înalt deal din ţară!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 2115

b_400_250_16777215_10_images_2029focul.jpgDuminică, mult aşteptatul foc al lui Sumedru a fost sărbătorit de musceleni. S-a păstrat tradiţia de zeci de secole şi s-au înălţat focuri care mai de care mai înalte. În toate cartierele, satele şi comunele s-a auzit celebrul „Hai la focul lui Sumedru!”, dar cel mai puternic glas a răsunat în punctul cel mai fierbinte, pe cel mai mare deal din ţară, Măţău, unde s-au adunat peste 1.000 de persoane. Începând cu ora 20.00, după cum era stabilit, s-a dat drumul, în prezenţa oficialităţilor comunei Mioarele, la cel mai mare foc din ţară.

b_400_250_16777215_10_images_2029focul2.jpgAtmosfera a fost întreţinută de Ansamblul “Plaiuri Muscelene”, care, după reprezentaţie, a încins, alături de spectatori, cea mai mare horă din Muscel, urmaţi de Măriuca Enache şi mult aşteptata formaţie Bosquito. În public s-au remarcat maestrul Ovidiu Lipan Ţăndărică, cel mai talentat român, Flavian Glonţ şi campionul la şah Ionuţ Cristache. De-a lungul evenimentului, s-a putut admira defilarea cailor de la Herghelia 7Cai. MC-ul a fost şi organizatorul evenimentului, ca în fiecare an, Norris Măgeanu. Din partea Primăriei şi-a făcut apariţia viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu, în momentul în care Măriuca Enache a intonat imnul României. S-a mâncat bine, produsele noastre tradiţionale au fost prezente şi ele, cea mai mare coadă se formase la bulzurile calde şi pahăruţele cu ţuică fiartă. Pe lângă acestea, au fost împărţite mere, covrigi şi nuci. Pentru a se mai înzdrăveni, lângă foc, vinul fiert a fost medicament curat pentru cei mai friguroşi dintre petrecăreţi. 

b_400_250_16777215_10_images_2029focul3.jpgFaţă de anul trecut, când locaţia a fost lângă pârtie, anul acesta, focul a fost mutat spre Chilii, fapt pentru care cei care nu au dorit să “ardă” pastrama şi micii acumulate în timpul sărbătorii au venit cu maşinile cât mai aproape de locul cu pricina, parcate care mai de care mai în şanţuri. După ce focul s-a stins treptat, spectacolul s-a mutat pe stradă, cozile infernale de maşini, şoferi care se luptau să-şi facă loc de mers din parcări, o luptă a poliţiştilor care dirijau circulaţia. Unul dintre şoferi, depăşit de situaţia numerică a celor prezenţi în autovehiculul pe care îl deţinea, a preferat ca surplusul de persoane să fie băgat în portbagaj, cu toate că a fost convins că nimeni nu-l va lua în pleasnă. Ana Maria Zărnescu

The most visited gambling websites in The UK