Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Expoziţie şi lansare de carte la Big&Small!

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1775

b_400_250_16777215_10_images_2023expozitie1.jpgSfârşitul de săptămână a reunit toţi iubitorii de artă în holul Complexului “Big and Small”, pentru a participa la vernisajul expoziţiei de pictură, cu lucrările artistului plastic Ovidiu Trulescu, şi lansarea de carte a scriitorului Vasile Dorin Ghilencea. Începând cu ora 16:00, cu mic, cu mare, s-au strâns atât prieteni ai celor doi, membrii Cenaclului “I.D. Negulici”, cât şi curioşi care doreau să asiste la acest eveniment. Pentru început, s-a vernisat expoziţia artistului Ovidiu Trulescu, al cărei curator a fost directorul Casei de Cultură “Tudor Muşatescu” şi membru al Cenaclului “I.D.Negulici”, Liviu Cioacă: “Astăzi, îl avem în faţă pe artistul Ovidiu Trulescu. El apare în două ipostaze, una de pictor şi una de cântăreţ, care, de data aceasta, vine cu o expoziţie personală, cu 21 de lucrări, o paletă largă în arta vizuală, de la peisaj, portret, până la reprezentare iconografică, o manieră mai puţin cunoscută în oraşul nostru, el pune accent pe realism, manieră de lucru în care detaliile sunt cele mai importante.” 

Pe lângă acesta, au mai luat cuvântul directorul Centrului de Creaţie Piteşti, Sorin Mazilescu, viceprimarul cu atribuţii de primar Liviu Ţâroiu, precum şi membrii Cenaclului “I.D. Negulici”, Nelu Constantin şi George Paulian. Nelu Constantin a ţinut să precizeze un aspect foarte important în ceea ce priveşte activitatea artistică a municipiului: “Puţine localităţi se pot lăuda cu 18 tabere de creaţie, dintre care 6 internaţionale. Ne-au spus pictori din alte localităţi că ceea ce facem noi aici este unicat”. Totodată, profesorul şi artistul George Paulian a fost cel care a vorbit despre calităţile lui Ovidiu Trulescu: “Lucrările pe care ni le înfăţişează astăzi pe simeză au o muncă titanică în spatele lor, muncă pe care eu o respect foarte mult, pentru că ştiu ce înseamnă să piguleşti. Este de o meticulozitate extraordinară, nu alege teme care să fie la întâmplare şi care să nu atragă publicul într-un fel oarecare. Lucrările dânsului, deşi sunt academice, sunt de o deosebită valoare”.

Pe lângă aceştia, în sală s-a făcut simtiţă prezenţa Ginei Pavel, preotului Ionel Libianu, cel care a ţinut să precizeze importanţa şi simbolizarea icoanei bizantine, scriitoarea Mariana Chirtoacă, precum şi artiştii plastici Ionel Dâmboianu, Carmen Koszoruş, Ştefan Thury, însoţit de soţia sa, Mioara. Pe perioada întregului eveniment, atmosfera a fost întreţinută şi de prezenţa unui pian. Însuşi artistul a adus la cunoştinţă lucruri care nu s-au spus pe perioada vernisajului şi pe care a dorit să le împartă cu publicul: “S-au spus multe chestii generale, dar fiind vorba de expoziţia mea, vreau să vă spun ceva mai concret. Mulţi nu ştiu că, de când aveam 12 ani, am început să pictez, atât în muzică, cât şi în pictură, eu sunt autodidact, în niciuna dintre ele eu nu am învăţat nicăieri, din muncă am obţinut rezultatele”.

 

b_400_250_16777215_10_images_2023expozitie.jpgPrăjiturile au stricat momentele artiştilor

Printre tablouri, la dispoziţia oaspeţilor a fost pregătită o masă plină cu prăjituri, cafele şi alte bunătăţi, ce nu a putut sta neclintită nici în timpul vernisajului, nici la lansarea cărţii. Pofticioşii, mai ceva ca nişte prichindei însetaţi de zahăr, au uitat de dragostea lor pentru artă şi s-au reprofilat, pentru cea a papilelor gustative, care au fost răsfăţate, spre mustăcirea audienţei care nu îşi mai putea ţine pledoaria, din cauza vâlvei de gurmanzi gălăgioşi ce au dat buluc peste masă. A mai rămas pentru autorul romanului lansat cam un sfert dintre cei prezenţi, restul s-au pus pe şuşoteli, refugiaţi în colţul platourilor cu prăjiturele. Doar cu un sfert de sală rămasă pe poziţii, a continuat şi lansarea de carte.

Romanul “Povestea foii de aramă” i-a avut protagonişti pe artiştii Thury Ştefan şi soţia sa, Mioara. Alături de scriitor au fost cele două personaje din roman, artistul George Paulian, preotul Ionel Libianu şi scriitoarea Mariana Chirtoacă, care l-au felicitat pe Vasile Dorin Ghilencea. La sfârşitul evenimentului, atât lui Vasile Dorin Ghilencea, cât şi lui Ovidiu Trulescu li s-au oferit medalii din partea Casei de Cultură “Tudor Muşatescu” şi Cenaclului “I.D. Negulici”.

 

The most visited gambling websites in The UK