Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Trei sate vor fi alimentate cu apă, la Vlădeşti

b_400_250_16777215_10_images_2270_leonard-serban.jpgPrimarul comunei Vlădeşti, Leonard Şerban, a semnat, de doar câteva zile, contractul de finanţare pentru un proiect amplu de alimentare cu apă în trei sate ale comunei. Contractul cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice are o valoare de 3.681.819,83 lei, faţă de suma estimată de proiectant, de 3.744.416 lei, doar pentru alimentarea cu apă, iar lucrările vor începe în primele zile ale lunii iunie.

Contractul de finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prin subprogramul „Modernizarea satului românesc”, urmăreşte obiectivul principal al proiectului de alimentare cu apă în trei sate din comună. Este vorba despre Coteasca, Drăghescu, Putina. 

Investiţia este prevăzută în Strategia de Dezvoltare a comunei Vlădeşti, în Programul Naţional de Dezvoltare economico-socială a comunei, şi se împarte în două loturi. 

Primul lot face referire la sistemul centralizat de canalizare în satele menţionate, cu o valoare câştigată de ofertant de 4.601.750,26 lei, faţă de cea preconizată, de 4.676.179,44 lei, iar împreună cu cheltuielile aferente pentru alimentarea cu apă, ajunge la suma de 8.283.570,09 lei. Primarul comunei ne-a vorbit despre cel de-al doilea lot al proiectului, care a fost deja acceptat la finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Este o investiţie nouă. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să primim ce este nevoie. Am încheiat contractul de finanţare acum şi, după cum prevăd eu, sunt foarte optimist şi cred că, până la iarnă, vom avea lucrările aproape gata. Eu, săptămâna aceasta, dau ordinul de începere a lucrărilor pentru partea de proiectare. Undeva pe 1 iunie vor începe lucrările.”, a spus primarul Leonard Şerban. 

Pentru realizarea proiectului de reabilitare au participat mai multe firme cu oferte de top, însă prin licitaţie a fost aleasă una singură care se va ocupa de tot ce ţine de lucrări. S-a prezentat asocierea cu Romarg, ca lider ofertant asociat cu Febos şi Vallon, ca subcontractanţi. Asocierea cu Valah Construct Grup SRL ca lider ofertant, iar asociaţi Building Construction Mea SRL, Building Design 2000 Top SRL şi Gema Proiect Expert SRL. Cea de-a doua asociere a fost cea care a câştigat licitaţia pentru ambele lucrări care se vor derula la Vlădeşti, care au avut o sumă estimată de 8.420.595,44 lei, iar societăţile s-au angajat că le fac cu 8.283.570,09 lei.

În prezent, administraţia locală de la Vlădeşti a primit finanţare doar pentru obiectivul de investiţii: „Sistem centralizat de alimentare cu apă în satele Coteasca, Drăghescu şi Putina”. Lucrările se vor extinde pe teritoriul complet al celor trei sate, iar dacă vremea va permite pot începe şi mai devreme, însă după verificarea proiectantului din teren. 

Potrivit administraţiei locale, locuitorii celor trei sate, din toate cele patru ale comunei, au primit vestea destul de bine, mai ales că sistemul centralizat de alimentare cu apă este destul de necesar la nivelul fiecărei comunităţi. 

 

The most visited gambling websites in The UK