Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La Mioveni, s-a semnat memorandumul pentru înfiinţarea unei şcoli duale, de învăţământ profesional şi tehnic

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 81

Săptămâna trecută, la Primăria Mioveni s-au pus bazele înfiinţării unei şcoli duale ce se vrea a fi un important furnizor de forţă de muncă calificată pentru mediul privat de judeţ, dar mai ales pentru Uzina Dacia Renault, aceasta fiind şi partener al acestui proiect. 

După luni întregi de muncă, pe 29 martie, la Primăria Mioveni s-a semnat memorandumul privind demararea studiului de prefezabilitate pentru Şcoala Duală ACAROM, dar şi decizia partenerilor privind constituirea grupului de lucru.

Pentru realizarea acestui proiect extrem de important pentru judeţul Argeş şi-au dat mâna şase parteneri: Uzina Dacia - Renault, ACAROM, Primăria Mioveni, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Universitatea din Piteşti şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.

Prezent la acest eveniment a fost şi Gabriel Sicoe, secretar general Dacia, care a vorbit despre proiectul Şcolii Duale ACAROM: „Acum se vor semna de către cele 6 părţi două documente şi anume: memorandumul privind demararea studiului de prefezabilitate pentru Şcoala Duală ACAROM, dar şi decizia celor 6 semnatari privind constituirea grupului de lucru care să înceapă să lucreze pe subiect. Grupul de lucru are o misiune clară, aceea de a defini acest studiu cel puţin pe trei capitole şi anume: proiectul tehnic, ceea ce se doreşte de la această şcoală, plecând de la nevoile mediului economic; definirea bugetului şi identificarea surselor de finanţare. Pe baza acestor trei elemente, cei şase semnatari ai memorandumului se vor întâlni pentru a decide paşii următori”.

Şcoala Duală ACAROM este un proiect pilot de educaţie şi formare profesională care urmăreşte tendinţele de pe piaţa muncii şi îşi propune adaptarea la nevoile viitoare de competenţe în domeniul automobilului. Totodată, este prevăzut ca o alternativă viabilă pentru acoperirea nevoii de forţă de muncă calificată de nivel 3 si 4 (tehnicieni) într-o primă etapă, iar ulterior, în viitor, nivelul 5 (tehnician superior). Aceasta ar putea funcţiona în cadrul Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni. “E.M.”

The most visited gambling websites in The UK