Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Comisia tehnică a Companiei Naţionale de Investiţii a aprobat, fără nicio observaţie, proiectul de reabilitare a Pieţei Centrale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 398

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2574_Clipboard24.jpgNoutăţile din domeniile pe care le coordonează viceprimarul Nicolae Zaharia, Învăţământ, ADP, Pieţe şi Edilul, au fost transmise la o conferinţă de presă, desfăşurată vineri, 2 aprilie 2021.

Învăţământ: creşă la „Carol I”  

Cea mai importantă noutate în domeniul educaţional o constituie posibilitatea înfiinţării unei creşe la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. După stabilirea, la finalul fiecărui an, a cifrei de şcolarizare pentru instituţiile de învăţământ, a apărut o modificare generată de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. „P.N.R.R. este structurat pe trei piloni. Pilonul al doilea cuprinde componenta Educaţie, cu subcomponenta Educaţie timpurie. Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, a făcut o solicitare către Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, pentru a cuprinde în planul de şcolarizare 2021-2022, pentru clasa a IX-a, şi o clasă de Educaţie timpurie (…), care să genereze, peste patru ani, educatori pentru Educaţie timpurie.”, spunea viceprimarul Zaharia, care a discutat cu primarul Elena Lasconi şi directorul George Radu soluţia înfiinţării unei creşe la Colegiul „Carol I”, care deţine toate structurile de învăţământ.

Alte activităţi ale vicelui în acest domeniu au constat în consultări cu managerii de şcoli pe tema bugetului şi vizite în teren pentru a le afla nevoile şi urgenţele la faţa locului. Aflându-ne într-o perioadă de pandemie, s-au făcut achiziţii pentru asigurarea echipamentelor de protecţie la şcoli: 87.350 de măşti, 388 litri de dezinfectant pentru mâini, 275 litri de dezinfectant pentru pardoseală.  

ADP: posibil leasing pentru achiziţia maşinii de curăţenie stradală 

Constrângerile bugetare n-au permis planificarea unor achiziţii de utilaje pe măsura nevoilor ADP-ului. În afara tractorului cu remorcă, este prevăzută o maşină de curăţenie, cu o alocare de 575.000 lei. Vineri, Zaharia s-a sfătuit cu Lasconi pentru a apela la procurarea ei în sistem leasing, iar fondurile prevăzute să fie folosite pentru achiziţia unei freze, de care este nevoie pentru străzile din oraş. Programul de curăţenie a continuat la fosta Şcoală nr.6, unde s-au igienizat curtea şi interiorul.

Edilul: contractul pentru aducţiunea de apă nu se poate realiza la suma acceptată de P.N.D.L. 

Vicele a căutat, în teren, împreună cu oameni din domeniu, soluţii privind aducţiunea de apă. Una dintre acestea este ca traseul să urmeze albia Râului Târgului. „Primul lucru care m-a surprins în discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii a fost suma foarte mică. Este clar că acel proiect a fost făcut pe picior, a fost făcut foarte repede, s-a aflat că există o sumă care poate fi finanţată prin P.N.D.L. şi s-a pornit: hai să vedem cum luăm acea sumă. Consider că s-a pornit foarte prost şi, în momentul de faţă, evident că este greu să găseşti soluţiile rapide, astfel încât să nu se piardă finanţarea. În momentul în care avem altă soluţie, trebuie să demarăm procedurile legale. Firma care a câştigat proiectarea şi execuţia a reziliat contractul.”, a precizat vicele.    

Piaţa: reprezentantul municipiului şi proiectantul, convocaţi la Ministerul Dezvoltării  

Potrivit celei mai recente discuţii pe care Nicolae Zaharia a purtat-o cu persoana care se ocupă de dosarul depus la C.N.I. pentru reabilitarea halei centrale, proiectul a trecut încă o etapă în procesul de admitere la finanţare. „(…) Elementul de noutate este legat de perioada de execuţie, de 12 luni. Trebuie să avem în vedere că acest termen de execuţie începe să curgă din momentul în care punem la dispoziţia C.N.I. amplasamentul. După ce s-a comunicat modificarea hotărârii Consiliului Local, la şedinţa Comisiei Tehnice a C.N.I., din 26 martie, a fost aprobat proiectul fără niciun fel de observaţie. De câteva ori pe săptămână ţin legătura cu persoana respectivă. Nu ne-a ajuns informarea oficială, urmează să vină documentul, prin care să ni se spună acest lucru. Urmează transmiterea la minister a dosarului complet. La minister va avea loc o şedinţă la care vor participa reprezentantul U.A.T. Câmpulung şi proiectantul.”, a încheiat viceprimarul Zaharia. 

Magda BĂNCESCU                     

 

The most visited gambling websites in The UK