Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primarul Elena Lasconi a pornit războiul reziduurilor! „Nu mă las până când nu vom scăpa de deșeurile periculoase de pe fosta platformă ARO!”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 633

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2559_Clipboard04.jpgPotrivit primarului Elena Lasconi, pe fosta platformă ARO există în prezent o cantitate de aproximativ 1.500 de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase, depozitate în mod ilegal de către societatea Global Eco Center. Deoarece există riscul producerii unui accident ecologic, de genul incendiului de proporţii care a izbucnit în toamna anului 2013, dar la o scară mult mai mare, primarul Elena Lasconi a declarat război tuturor factorilor responsabili pentru situaţia creată în aşa-zisul parc industrial de sub Măgura.

„De opt ani am devenit groapa de gunoi a României”

Pentru a scăpa de moştenirea dezastruoasă lăsată câmpulungenilor de omul de afaceri Vasile Tofan, fosta jurnalistă a solicitat sprijin tuturor instituţiilor statului abilitate, dar s-a lovit de o indiferenţă crasă. Mai mult decât atât, a luat legătura şi cu cei care şi-au lăsat mizeriile la Câmpulung, însă doar o singură firmă s-a arătat dispusă să coopereze. „Nu mă las până când nu vom scăpa de deșeurile periculoase de pe fosta platformă ARO. De când am preluat mandatul am făcut demersuri către instituțiile statului în legătură cu otrăvurile de la noi din oraș.  De opt ani am devenit groapa de gunoi a României din cauza unor băieți deștepți care au un singur scop: profitul. Am luat legătura cu toți cei 24 de generatori de deșeuri, am trimis o grămadă de hârtii la instituțiile abilitate și constat o nepăsare greu de descris. O singură firmă și-a arătat disponibilitatea de a ridica deșeurile (vorbesc de o tonă din cele 1500 de tone).”, a precizat Elena Lasconi.

„Nu mă las intimidată”

Primarul municipiului Câmpulung nu renunţă la luptă, chiar dacă adversarii săi joacă la intimidare, fiind hotărâtă să meargă până la capăt, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea legii deşeurilor! „Ce vreau să vă spun este că nu mă las intimidată. O parte dintre generatorii de deșeuri sunt jucători importanți din domeniul petrolului, cu bani mulți și o armată de avocați. Dacă până la sfârșitul lunii (n.r. februarie) nu vor răspunde solicitării, voi face publică întreaga listă. În plus, voi face apel la toate organizațiile naționale și internaționale de protecție a mediului. Rog ca reprezentanții ministerului Mediului, APM și Garda de mediu, care știu foarte bine situația, să își facă treaba! O să fac demersurile necesare pentru a schimba și legea deșeurilor 211/2011.”, avertizează primariţa Lasconi.

Amalia MANOLE

The most visited gambling websites in The UK